dimarts, 10 d’abril del 2018

Escàndol a la sala de premsa de Brussel·les per les acusacions de terrorisme als CDR



MÓN - EUROPA







Margaritas Schinas evita de pronunciar-se sobre els fets, tot i la insistència de diversos periodistes.
















Per: Redacció 

10.04.2018  14:09



El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha evitat valorar les detencions a membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en l’operació de la Guàrdia Civil. Preguntat sobre si la CE considera que les acusacions de rebel·lió i terrorisme són proporcionades, Schinas ha rebutjat comentar-ho al·legant que desconeix els fets i que ‘en qualsevol cas’ són processos judicials en marxa en un estat membre i que, per tant, ‘no entren’ en les seves competències.



Davant la insistència dels periodistes, que han preguntat fins a quatre ocasions sobre què opina la Comissió del fet que s’acusi els CDR de terrorisme, el grec ha dit: ‘La CE pot tenir una opinió en molts temes però tenim dret a fer-ho quan són àrees en les quals la UE té competències’.



Un corresponsal italià ha retret al portaveu que, per exemple, a Turquia se li demani no fer ús de l’acusació de terrorisme per fets que no ho són i que, per contra, no s’entri a valorar acusacions ‘similars’ a Espanya.



‘S’utilitza l’acusació de terrorisme per coses que no hi tenen res a veure però la CE diu que no té ni opinió ni competències’, ha lamentat el periodista italià. ‘No puc dir res més, si em demanes avaluar el sistema judicial espanyol puc dir que
la darrera vegada que vam comprovar-ho Espanya era una democràcia’, li ha respost Schinas.













Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/escandol-a-la-sala-de-premsa-de-brusselles-per-les-acusacions-de-terrorisme-als-cdr/