dimarts, 20 de març del 2018

La fiscalia demana presó per a Sànchez i una fiança de 100.000 euros per a Forn



PAÍS - PRINCIPAT







La sala d'apel·lacions del Suprem haurà de decidir ara si accepta ambdues peticions.
















Per: Redacció 

20.03.2018  11:15





La fiscalia espanyola ha demanat avui una fiança de 100.000 euros per deixar en llibertat Joaquim Forn, que actualment es troba sota presó preventiva a Estremera per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ara la sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem haurà de decidir si accepta aquesta petició de la fiscalia. En el cas de Jordi Sànchez, la fiscalia es decanta per a mantenir-lo empresonat.



La fiscalia ha fet aquestes peticions durant la vista que hi ha hagut avui davant la sala d’apel·lacions. La defensa de Forn havia sol·licitat l’alliberament al·legant que no hi ha risc de reiteració delictiva de les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació de diner públic. Vox, com a acusació popular, ha demanat que Forn continuï en presó preventiva.



Aquestes hores vinents els tres magistrats de la sala hauran de prendre una decisió sobre ambdós casos. Fins ara, tots els intents de la defensa de Forn s’havien fet davant el jutge instructor, Pablo Llarena, que s’havia negat a deixar-lo en llibertat. Ara, la decisió és a mans de la
sala i el ponent de la interlocutòria serà Miguel Colmenero. És molt probable que la decisió de la sala no se sàpiga avui.



En el cas de Forn, Llarena argumentava la possibilitat de reiteració delictiva dient que no es creia que ara es comprometés a respectar la legalitat espanyola perquè no havia abandonat la ideologia independentista, perquè hi havia molta gent a Catalunya que continuava essent independentista i perquè Carles Puigdemont continuava volent la independència. És a dir, Llarena argumentava la possibilitat de ‘reiteració delictiva’ de Forn basant-se en la ideologia d’unes altres persones i què poguessin fer.



Jordi Sànchez (empresonat a Soto del Real) i Forn han arribat aquest matí a les dependències de l’Audiència espanyola. A primera hora, uns vehicles de la Guàrdia Civil els han traslladats de Soto del Real i Estremera, respectivament, fins als calabossos de l’Audiència, perquè al Suprem no en tenen. Forn era citat a les deu, però a darrera hora no ha assistit a la vista. La seva defensa va demanar ahir que no fos traslladat al Suprem, però la petició no es va acabar cursant perquè es va presentar massa tard.



Forn i Oriol Junqueras fa 138 dies que són a la presó. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, 155 dies.









Enllaç notícia :