dimarts, 6 de març del 2018

El TC evita pronunciar-se sobre el recurs del govern espanyol contra la candidatura de Puigdemont



MÓN - ESPANYA







Dóna trasllat a les parts per tal que valorin si amb la nova candidatura de Sànchez cal seguir tramitant el recurs.
















Per: Redacció 

06.03.2018  14:58





El ple del Tribunal Constitucional espanyol havia de decidir si admetia o no a tràmit el recurs del govern espanyol per impugnar la candidatura de Carles Puigdemont. Els magistrats han xutat la pilota endavant i han decidit donar trasllat a les parts perquè valorin si hi ha hagut una possible pèrdua de l’objecte del recurs. És a dir, per tal que opinin sobre si cal seguir endavant amb el recurs un cop s’ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament la convocatòria del ple del proper 12 de març amb Jordi Sànchez com a candidat.



El TC sí que ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat pel PSC per desblocar la legislatura. El plenari tramitarà el recurs però no fixa mesures cautelars, tal com volien els socialistes. El PSC havia sol·licitat al tribunal que dictaminés que els terminis per investir president havien començat i ja corria el rellotge dels dos mesos.



El TC havia de decidir si admetia a tràmit el recurs del govern espanyol contra la candidatura de Puigdemont, presentat el 26 de gener. El govern espanyol va fer el pas tot i el revés del Consell d’Estat espanyol, que considerava que no hi ha fonaments per impugnar llavors la candidatura. L’endemà, el tribunal es va reunir d’urgència i va dictar unes mesures cautelars que
prohibien qualsevol investidura que no fos presencial. També tancava la porta a la delegació del vot del diputats que estan a Brussel·les. Llavors, però, no es va pronunciar sobre si admetia o no a tràmit el recurs i els magistrats van dir que ho farien després d’escoltar les parts.



El ple també remarca que es mantenen les mesures cautelars dictades el 27 de gener en referència a Puigdemont i que impedien qualsevol investidura que no sigui presencial. Fa aquest apunt just quan el parlament ja ha convocat un ple per investir Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real des del 16 d’octubre. Aquest mateix dimarts, la seva defensa ha presentat dos escrits davant el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional demanant el seu alliberament o permís per assistir al ple de la investidura.









Enllaç notícia :