dimecres, 21 de març del 2018

El govern espanyol amenaça amb ‘vigilar’ una possible presidència de Turull



PAÍS - PRINCIPAT







'Té causes pendents i sap que passa si es traspassa la línia', han dit fonts de l'executiu de Rajoy.
















Per: ACN 

21.03.2018  11:27





l govern espanyol ha amenaçat amb ‘vigilar’ i ‘estar molt pendent’ de tot el que faci el número tres de la llista de Junts per Catalunya (JxCAT), Jordi Turull, si finalment és investit president de la Generalitat després de la decisió de Jordi Sànchez de deixar l’acta de diputat i renunciar a la investidura.



Fonts de l’executiu de Mariano Rajoy han dit que Turull ‘té l’espasa de Democles de la llibertat provisional’ i que ‘l’estat de dret funciona’. ‘Té causes pendents, sap que passa si es traspassa la línia, i ja ha estat a la presó’, han dit en conversa amb la premsa als passadissos del Congrés dels Diputats espanyol.



Segons que assenyalen aquestes mateixes fonts, el govern espanyol no només vol vigilar Turull, també qui sigui el número dos del futur govern perquè, en cas que Turull fos inhabilitat, aquesta persona ascendiria a la presidència de la Generalitat.



L’executiu espanyol ha reaccionat amb aquestes amenaces al canvi d’escenari que implica la renúncia de Sànchez i una hipotètica designació de
Jordi Turull com a candidat a la presidència de la Generalitat. Turull està essent investigat al Tribunal Suprem espanyol en la causa del jutge Llarena contra els líders independentistes i podria ser suspès de les funcions com a càrrec públic en el moment que el magistrat dicti una interlocutòria de processament i sigui ferma, o bé inhabilitat en el moment que hi hagi una sentència ferma.









Enllaç notícia :