dilluns, 19 de març del 2018

Boya culpa el Govern de no preparar els mecanismes per la República



REFERÈNDUM







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 19 de març de 2018
















L'exdiputada de la CUP Mireia Boya culpa el Govern de no preparar els mecanismes necessaris perquè després del 27-O es pogués aplicar la República. Ho revela La Vanguardia que ha tingut accés a l’àudio de la seva declaració davant el jutge de Tribunal Suprem Pablo Llarena.



Concretament diu: “En aquell moment, el 27 d’octubre, aquesta declaració política nosaltres ens la creiem però la realitat ha estat una altra. Degut a l’aplicació de l’article 155 i degut a que el Govern de Catalunya no havia preparat tot el que havia de preparar per aplicar la llei de Transitorietat, que no s’ha aplicat”.









“La realitat ha desmentit el que jo creia”, deia Boya fent referència a la votació de la Llei i culpant al govern espanyol i al Govern de la Generalitat. A aquest darrer li retreu que “no va preveure tot el que havia de preveure i que responia a
aquesta llei de transitorietat que s’havia d’aplicar en el possible escenari que guanyés el sí”.



A les gravacions Boya confirma el que ha dit en moltes ocasions el Govern català, que es va intentar fins a l’últim moment pactar amb l’estat espanyol: “S’ha intentat per activa i per passiva que el referèndum fos pactat però ens hem trobat una falta de diàleg total i absolut”.



El jutge Llarena imputa a Boya un presumpte delicte de rebel·lió perquè segons el document Enfocats formaria part del comitè estratègic per la independència. El jutge fa referència al document que es va intervenir a Oriol Junqueras al departament de Vicepresidència i Economia; Boya se’n desvincula. Als àudios als que ha tingut accés el rotatiu, Mireia Boya es defensa exposant que la seva formació és assembleària i que si aquell document hagués passat per les seves mans s’hauria votat.



Finalment, aquestes gravacions mostren a Boya denunciant la repressió policial del referèndum de l’1-O: “Els agents van pegar catalans únicament per ser independentistes”. Pel que fa als fets del 20 de setembre davant la conselleria d’Economia, l’exdiputada de la CUP parla de “negligència” per part de la Guàrdia Civil que “va aparcar els cotxes allà davant en previsió de que hi hauria molta gent”.












Després que La Vanguardia hagi tret a la llum aquests àudio de l'exdiputada de la CUP, la formació també ha volgut compartir un fragment de la declaració de Boya davant el Trinunal Superior. Es pot sentir la cupaire dient: "La manca de diàleg per part de l'estat espanyol, ens va fer avançar en aquest sentit dins del Parlament i amb els mecanismes habituals fixats pel Parlament per tractar d'avançar. I per veure si d'una vegada per totes podíem dialogar".








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/boya-govern-no-preparar-mecanismes-republica_249387_102.html