dimecres, 28 de febrer del 2018

Mor Enrique Castro 'Quini'



BARÇA







L'exdavanter i llegenda del Barça pateix un infart i mor als 68 anys.








per A.S. / Redacció  
 
27/02/2018 
 
 
 
 
 
 
 
Quini, en la seva etapa amb el Barça. | FCB
 
 
 
 
 



Enrique Castro, més conegut en el món del futbol com 'Quini', ha mort aquest dimarts al vespre a Gijón com a conseqüència d'un infart. L'exjugador del Barça, gran golejador dels anys 80, s'ha sentit indisposat a última hora d'aquesta tarda en ple carrer. Els serveis sanitaris que l'han atès no han pogut fer res per reanimar-lo i l'exfutbolista internacional ha perdut la vida als 68 anys.







Quini va fitxar pel Barça l'any 1980, amb Laszló Kubala com entrenador del primer equip, i va ser-hi fins el 1984, data en la qual va tornar a l'equip de la seva vida, l'Sporting de Gijón, de qui n'era actualment el director de relacions institucionals. Durant la seva etapa al Barça, el davanter va aconseguir 62 gols i va aixecar dues Copes del Rei (1981 i 1983), una Copa de la Lliga (1983), una Supercopa d'Espanya (1984) i una Recopa, la segona del club blaugrana, el 1982.




L'exfutbolista nascut a Oviedo va protagonitzar, a més, un dels episodis més desagradables de la història del Barça, quan fou segrestat després d'un partit davant l'Hèrcules per dos individus sense antecedents, que van pretendre cobrar un rescat per valor de cent milions de pessetes. 25 dies després i gràcies a la
indentificació del titular del compte bancari suís on el Barça havia de dipositar els diners, la policia va poder detenir els segrestadors i trobar la localització de Quini, tancat en un taller mecànic de Saragossa.





Durant aquells 25 dies, el Barça no va guanyar cap dels quatre partits disputats. De fet, només va sumar un punt i va acabar perdent una Lliga que tenia al sac. Un cop alliberat, l'equip va remuntar els ànims i va acabar guanyant la Copa del Rei, en una final davant -precisament- l'Sporting de Gijón, en la qual Quini va fer dos dels tres gols blaugrana.





E.P.D.








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/monesports/barca/mor-enrique-castro-quini