divendres, 23 de febrer del 2018

L’independentisme aprofita el Mobile World Congress per denunciar la repressió



PAÍS - PRINCIPAT







Diverses accions aprofitaran la projecció internacional del congrés per visibilitzar les reivindicacions catalanes.








Una gran pancarta demana l'alliberament dels presos polítics a plaça de Catalunya








Per: Redacció 

22.02.2018  22:00






Entre el 26 de febrer i l’1 de març, Barcelona concentrarà les mirades de tot el món pel Mobile World Congress, un escenari propici per a internacionalitzar la denúncia pels presos polítics catalans i la voluntat democràtica d’esdevenir una república. I això és farà visible amb diverses accions. Una n’és l’enorme pancarta amb l’eslògan ‘Free political prisoners’ (‘Llibertat presos polítics’) que des de començament de setmana presideix la plaça de Catalunya, que rebrà els més de cent mil assistents previstos al congrés.



A partir de dilluns i fins dimecres voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana repartiran llaços grocs als assistents que hi vagin des de Barcelona. A partir de les 8 seran a plaça d’Espanya a la sortida del bus-llançadora i miraran de cridar l’atenció amb titulars de premsa internacional sobre el significat dels llaços grocs com ‘Per què Guardiola porta un llaç groc’ del diari Goal.















El Mobile World Congress 2018 s’inaugurarà diumenge amb un sopar de gala al Palau de la Música. L’acte el presidirà el rei espanyol Felipe IV, que serà a
Catalunya per primera vegada des de la manifestació del 26 d’agost de resposta als atemptats de Barcelona i Cambrils. Amb el record de l’agressivitat del Borbó en el discurs televisat del 3 d’octubre, aquestes darreres hores alguns convidats han anunciat públicament que faran boicot al sopar per la seva presència.



El primer de dir-ho va ser Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions de la Generalitat. ‘El rei ha perdut la legitimitat que n’esperàvem arran del seu discurs de l’a por ellos del 3 d’octubre. En conseqüència, com a secretari TIC del govern de Catalunya i en senyal de protesta, no assistiré a l’acte d’inauguració del MWC que ell presidirà’, va escriure a Twitter.












En la mateixa línia s’ha posicionat el president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, qui ha dit que no volia ‘compartir taula amb la persona que simbolitza la repressió contra el poble de Catalunya’.



Així i tot, Bosch envia el desig que el congrés sigui un èxit. ‘Barcelona ho necessita’, acaba.













Maria Rovira, regidora de la CUP-Capgirem Barcelona, ha instat la batllessa Ada Colau i Barcelona en Comú a secundar el boicot pels mateixos motius, tot i que ara per ara el partit de govern hagi recollit el guant.












A banda de què passi dins el Palau de la Música, la presència del monarca espanyol a Catalunya farà que hi hagi moviment al carrer. En aquest sentit, hi ha prevista una mobilització a la porta del Palau per a omplir de color groc el voltant de l’auditori modernista a partir de les set del vespre.








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/lindependentisme-aprofita-el-mobile-world-congress-per-denunciar-la-repressio/