dilluns, 26 de febrer del 2018

Guardiola: "El llaç groc estarà sempre amb mi fins al final"



PRESOS POLÍTICS






Bernat Aguilar
Foto: Efe
Barcelona. Diumenge, 25 de febrer de 2018
















El llaç groc estarà enganxat a Pep Guardiola fins que ja no sigui necessari i els presos polítics estiguin en llibertat. L'entrenador del Manchester City ha assegurat en la roda de premsa posterior a guanyar el seu primer títol a Anglaterra que "el llaç groc estarà sempre amb mi fins al final".



El City s'ha imposat contundentment a l'Arsenal a la final de la Carabao Cup, però a banda del títol aconseguit, el protagonisme s'ha centrat en el llaç groc que novament portava Guardiola tot i l'amenaça de sanció de la Federació Anglesa de Futbol. "Abans que un entrenador, sóc una persona. Si he trencat les normes, accepto la sanció o la multa", ha explicat un Guardiola conscient que
l'expedient que li han obert pot acabar en una multa. "Diuen que és una cosa política però és una cosa d'humanitat", ha afegit.












"És per ajudar a gent que no ha fet res malament, només tenir una opinió". D'aquesta manera ha acabat Guardiola, defensant la innocència d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En la seva breu però concisa declaració, l'entrenador català ha fet evident que són presos polítics perquè han acabat en presó per "només tenir una opinió".



"Hi ha quatre persones que estan en presó preventiva acusats de rebel·lió i sedició. I per això has de tenir armes, i nosaltres no hem utilitzat armes. Ells no tenen armes. Tenim vots a les urnes", ha seguit dient. Guardiola ha afegit que la problemàtica "no és sobre polítics, és sobre democràcia i ajudar a la gent que no ha fet res".



Sobre el futur, Guardiola assegura que "esperem que en un futur el jutge Llarena i l'Estat espanyol ajudin aquestes persones a què surtin de presó, perquè potser en un futur nosaltres podem estar allà si no respectem ara tot pot passar". "Hi ha gent que ha robat no sé quants mils de milions a Catalunya i Espanya i estan fora", ha comparat l'entrenador amb altres casos de diferent tracte.



I reivindicant-se ha explicat que "portaré sempre el llaç encara que no el vegis". Casos com la UEFA tenen una altra interpretació: "Pots expressar les teves opinions amb respecte de tot el món".



Injusta democràcia espanyola
 
Guardiola ha volgut comparar el cas de repressió que es viu a Catalunya amb la situació democràtica a Anglaterra: "A Anglaterra sabeu què és això. Aquí vau fer el Brexit, vau permetre tenir una opinió a la gent i vau permetre votar a Escòcia per fer un referèndum d'autodeterminació".



L'entrenador de Santpedor ha demanat novament "que surtin i després que siguin jutjats, però ja porten més de 145 dies a la presó. Tothom és innocent fins que el jutge prova que ets culpable". I a tot això també ha tingut paraules d'agraiment per a l'afició del Manchester City i el suport que li han donat portant llaços grocs a la graderia.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/guardiola-presos-politics-llac-groc_242793_102.html