dilluns, 26 de febrer del 2018

Felipe VI comprova la indignació dels catalans



PAÍS - PRINCIPAT







Manifestacions de rebuig, repics d’atuells eixordadors, himnes republicans i fredor institucional per al rei espanyol.

















Per: Redacció

26.02.2018  01:50





Felipe VI ha tornat a Catalunya després del cop d’estat contra les institucions catalanes que ell mateix va avalar. Ha estat amb motiu de la inauguració del Mobile World Congress de Barcelona. Amb les protestes al carrer, els multitudinaris repics d’atuells i tot un seguit de gests crítics en el terreny institucional, començant pels de Roger Torrent, president del parlament, el rei espanyol ha pogut comprovar que no és benvingut a Catalunya.





Foto: Albert Salamé






Ahir al vespre el rei espanyol va arribar al Palau de la Música, on es feia el sopar de benvinguda del MWC, enmig d’un soroll eixordador de cassoles, xiulets i crits, amb milers de manifestants als carrers dels voltant, completament blindats per un fort dispostiu policíac de Mossos d’Esquadra i de la guàrdia urbana, que
en alguns moments van actuar amb agressivitat contra alguns dels concentrats.



Hi va haver ferits i lesionats.



















La Via Laietana fou absolutament blindada, durant més de sis hores. Però això no va impedir les protestes, ni tampoc que Felipe VI es trobés forçat a sentir el repic de cassoles –audible des de dins del Palau de la Música mateix–, els crits i fins i tot la reproducció de cançons a tot volum com ara l’himne de Riego republicà…











… i la cançó ‘No al Borbó’ de Valtònyc:











Abans, en les concentracions de protesta contra la presència del Borbó hi va haver moments de tensió, quan un grup reduït de manifestants monàrquics s’hi va presentar amb actitud provocadora. Els mossos d’esquadra que hi havia van restar passius.











Una vegada a dins, Felipe VI va ser rebut per algunes autoritats, però cap de catalana. Hi havia els artífexs del 155, entre els quals el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. Algunes de les autoritats catalanes no hi eren perquè no hi podien ser: el president, Carles Puigdemont, a l’exili, i el vice-president, Oriol Junqueras, a la presó. Uns altres no van voler assistir a la recepció, com el president del parlament, Roger Torrent, i la batllessa de Barcelona, Ada Colau, que sí que anaren al sopar de benvinguda, a la taula de les autoritats. I Torrent fou l’únic que no va aplaudir la intervenció del rei espanyol. Colau, en canvi, sí.














En sortint, Felipe VI va ser acomiadat del Palau de la Música enmig de crits de protesta i més repics de cassoles. El seu vehicle i els de tot el seguici van circular a tota velocitat per la Via Laietana, que feia hores que havia estat totalment tallada per la policia. Els veïns d’aquesta avinguda van sortir al balcó i el van acomiadar amb una gran esbroncada, amb xiulets i un fort repic d’atuells.





Vegeu-ho en aquest vídeo:














Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/felipe-vi-forcat-a-comprovar-la-indignacio-dels-catalans/