divendres, 23 de febrer del 2018

Catorze detinguts en la protesta dels CDR davant el TSJC



PROTESTA







Nicolas Tomás/Albert Acín
Foto: Nicolas Tomás | Vídeo: N. T.
Barcelona. Divendres, 23 de febrer de 2018



















Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han protagonitzat una sèrie de mobilitzacions aquest divendres a partir de les 7 del matí. Diversos centenars de membres del CDR s’han encadenat aquest matí davant del Palau de Justícia de Barcelona, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), d'altres ho han fet a plaça Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han desallotjat l'entrada i han detingut catorze concentrats.
















Els Mossos, amb un ampli desplegament policial dels BRIMO antiavalots, han començat l'operatiu de desallotjament davant del TSJC pocs minuts després de les 8 del matí. Els centenars de manifestants han persistit en el seu intent de
bloquejar l'entrada del TSJC, amb proclames independentistes, però finalment estan sent desallotjats per la força policial. Els manifestants no han mostrat resistència.



Davant el dispositiu dels Mossos, i tot i mostrar una resistència pacífica, els manifestants han cridat als Mossos consignes com "No us mereixeu la senyera que porteu" o "Ni oblit ni perdó", en referència a la jornada del referèndum de l'1-O. Abans de les 9 del matí quedaven només una desena de persones.














A primera hora del matí, fins al TSJC, on es podien veure dues pancartes —"#23F Aturem el cop d’estat" i "És l’hora del poble"—, i a plaça Catalunya s'han traslladat persones de diverses poblacions catalanes. Altres persones pretenen concentrar-se a la plaça Sant Jaume, on han anunciat una "acció sorpresa".

















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cdr-encadenen-palau-justicia_241962_102.html