divendres, 26 de gener del 2018

La indústria catalana bat rècords en la creació de llocs de feina desmuntant les teories conspiratòries antiprocés



ECONOMIA







Última actualització Divendres, 26 de gener de 2018 11:45 h







Catalunya va crear el 63% de l'ocupació en aquest sector de tot l'Estat.

Redacció | El procés independentista no ha afectat l'economia catalana. Així ho demostren les dades econòmiques recents que desmunten les previsions catastròfiques que certs organismes, tant públic com privats, feien després del referèndum de l'1-O. I no només no es debilita, sinó que hi ha sectors punters que remunten en l'últim trimestre de l'any, després de l'1-O i coincidint amb l'aplicació del 155. De fet, la indústria catalana creix a un ritme vertiginós i la creació de llocs de feina a Catalunya assoleix el pic més alt des del 2005. 




 
Interior de la fàbrica d'Indústries Ponsa
© ACN
 
 
 
 
 
 
El bon ritme del mercat laboral a Espanya es va frenar en l'últim trimestre de l'any, dada que es podria relacionar amb la incertesa política de Catalunya després del discurs alarmista de l'Estat. Però la realitat parla per si sola. I és que Catalunya ha viscut el seu millor quart trimestre de tota la crisi i el 2017 és el millor any pel que fa a la creació de llocs de treball des del 2005, segons informa El Confidencial.

 
 
 
El motiu del creixement recau en el repunt del sector de la indústrica. Tal com recull el digital citat, Catalunya va crear el 63% de l'ocupació en la indústria de tot l'Estat en el quart trimestre de 2017.
 
 
 
 
De fet, l'últim trimestre de l'any es van incorporar 25.600 persones a treballar a la indústria catalana, el creixement més gran de la sèrie històrica. En l'últim any, les fàbriques van augmentar la seva plantilla en 41.700 persones.
 
 
 
 
Alarmes falses
 
 
Molts analistes i organismes es va atrevir a fer previsions sobre l'impacte econòmic del procés a Catalunya i a l'Estat. El Banc d'Espanya, per exemple, va preveure que l'economia espanyola patiria un impacte fins al 2019 de 2,5 punts del PIB.

 
 
 
Per descomptat, el Gobierno fa fer la seva aposta. En el Pla Pressupostari remès a Brussel·les va quantificar l'impacte al voltant de les cinc dècimes del PIB. Unes previsions errònies que es desmunten amb les dades econòmiques sobre la taula i demostren que l'economia catalana és forta i solvent.
 
 
 
 
 
 
 
 
Enllaç notícia :