dimarts, 16 de gener del 2018

El PP Va Forçar que Sánchez-Camacho participés telemàticament en la mesa del congrés, quan no ho preveia el reglament



MÓN - ESPANYA







El reglament només permetia el vot al plenari


Sànchez Camacho nega que participés telemàticament en la mesa del congrés, tal i com s’havia publicat

La diputada del PP va votar telemàtica en el plenari, tal i com permet el reglament del Congrés .















Per: Redacció 

16.01.2018  06:03




El mes de juny de l’any passat la diputada catalana del PP i secretària primera del congrés espanyol, Alicia Sànchez-Camacho, es va trencar una cama i va haver de ser operada. Al cap de pocs dies es votava al congrés la moció de censura presentada per Podem contra el govern de Mariano Rajoy. Camacho hi va poder votar en contra, telemàticament. L’episodi va ser sonat perquè a l’hora d’anunciar el seu vot la secretària de la cambra, Patrícia Reyes, de Ciutadans, va dir que votava ‘telepàticament’, cosa que va donar peu a moltes bromes.












Al congrés espanyol, el vot telemàtic hi és regulat arran d’una reforma del 2011.





Això és una diferència respecte de la situació actual al Parlament de Catalunya, però cal fer notar que hi va haver una altra situació no emparada per cap norma del
reglament de la cambra i, tanmateix, es va habilitar a favor de la diputada del PP, adduint que no li podien llevar un dret polític.



En aquell moment Camacho formava part de la mesa del congrés i no hi havia cap precedent que establís què passava quan un membre de la mesa estava malalt. Una situació comparable a la d’ara al Parlament de Catalunya. Però en aquell cas el PP va forçar la situació i es va permetre a la diputada del PP que participés telemàticament en les reunions, de casa estant, perquè els membres de la mesa no es poden substituir ni poden delegar el vot.





 [Amb posterioritat a la publicació d’aquest article l’oficina de premsa del PP ha comunicat a VilaWeb que Alícia Sànchez Camacho no va participar telemàticament en els treball de la Mesa, tal i com afirmava La Vanguardia en el seu moment, en un article que ha fet servir VilaWeb per a elaborar aquesta informació. El departament de premsa del Congrés s’ha pronunciat en la mateixa línia negant que aquesta participació tingués lloc.]


 
En aquell moment, la seva presència era fonamental, perquè a la mesa hi havia tres membres del PP, comptant-hi la presidenta, dos del PSOE, dos d’Units-Podem i dos de Ciutadans. De manera que si Camacho no participava en la mesa la dreta i l’esquerra quedaven empatades, amb quatre vots cada bloc.



El PP no podia argumentar que això ho permetia la decisió genèrica d’autoritzar el vot telemàtic, atès que aquesta modificació del reglament especifica clarament que el vot telemàtic només es permet a les sessions plenàries i encara no pas a totes les votacions d’aquestes sessions.



Dues setmanes després, Camacho havia de comparèixer davant el Parlament de Catalunya, en la comissió d’investigació de l’operació Catalunya, i no va acudir-hi adduint l’accident i l’operació posterior. I entre la documentació que va presentar per a explicar que no podia assistir-hi hi havia una nota del congrés espanyol que informava que tenia autorització a continuar treballant al parlament espanyol, però per via telemàtica.








Enllaç notícia :