dilluns, 4 de desembre del 2017

Surten les conselleres Bassa i Borràs de la presó d'Alcalá Meco



INDEPENDÈNCIA







Estefania Molina
Foto: E.M. | Vídeo: Estefanía Molina
Alcalá de Henares. Dilluns, 4 de desembre de 2017



















La sortida de la presó de dones d’Alcalá Meco de Meritxell Borràs i Dolors Bassa arribava aquest dilluns als volts de les 15.50, després de pagar la fiança, i 32 dies exactament després de ser internades de forma cautelar per la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela el passat 2 de novembre. Borràs i Bassa marxaven en una furgoneta color gris platejat i han exhibit immediatament un somriure de felicitat a les famílies, que els esperaven a les portes del penitenciari, juntament amb una munió de diputats i senadors d’ERC i el PDeCAT, que han esclatat en un aplaudiment.













Els fills de Bassa han pujat al furgó, així com la mare de Borràs i ràpidament han marxat de la presó, direcció casa seva. A l’altre cotxe hi havia la comitiva dels demòcrates, entre ells, el coordinador general David Bonvehí i el diputat Carles Campuzano. Per la banda dels republicans, hi havia el portaveu al Congrés, Joan Tardà, els diputats Joan Capdevila i Jordi Salvador, la senadora Mirella Cortès, així com Elisenda Pérez i Teresa Vallverdú. També hi assistia la membre de la
Mesa del Parlament Anna Simó, i determinats treballadors del Departament de Treball.






Joan Tardà, Mirella Cortès / EM







Carles Campuzano, David Bonvehí / EM







Anna Simó (d'esquenes) i familiars / EM







Segons fonts jurídiques, Bassa i Borràs havien passat aquest mes al penitenciari afligides i han preferit no fer declaracions a la sortida del penal. Inclús, s'havia sabut al llarg d'aquest temps que Borràs va esquinçar-se un peu en un accident i va haver de ser atesa pels serveis sanitaris. Ambdues s'havien apuntat a diversos tallers que oferia una de les presons femenines més antigues d'Espanya, com ara el de gimnàstica i ceràmica, per passar el temps a l'espera de la resolució que les alliberés, com la del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem, amb fiança de 100.000 euros.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/bassa-borras-preso-fianca_218403_102.html