dimecres, 6 de desembre del 2017

Donald Trump reconeix Jerusalem com la capital d’Israel, malgrat l’oposició de la comunitat internacional



MÓN - LLEVANT







El president estatunidenc trenca amb l'ONU i 70 anys de política exterior dels EUA.



















Per: Redacció 

06.12.2017  19:16






‘Avui és el moment de reconèixer Jerusalem com la capital d’Israel’. Amb aquestes paraules, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha fet un pas que cap dels seus antecessors no s’havia atrevit a fer d’ençà de la fundació d’Israel i que pot sacsejar tot el Llevant.



Trump ha reconegut Jerusalem com a capital i ha anunciat el trasllat de l’ambaixada estatunidenca a la ciutat.



La decisió del president trenca de manera directa amb l’ONU que considera que Jerusalem ha de ser la capital de l’estat israelià i palestí. Diversos aliats havien recomanat a Trump que no fes el pas perquè enterrava qualsevol oportunitat d’assolir la pau a la regió.



Tanmateix, el president ha dit que és una decisió que meditava des de fa temps i
que la seva formalització és ‘un homentage a la pau’ i ‘l’única manera’ d’aconseguir-la. Trump també ha demanat a palestins i israelians que conservin l’statu quo als llocs sagrats de la ciutat.



El president israelià, Benjamin Netanyahu, ha agraït el gest i La Lliga Àrab ha anunciat que es reuneix d’urgència per a donar una resposta a ‘aquesta provocació.’ L’Autoritat Nacional Palestina ja ha declarat que el reconeixement de Jersualem és ‘una violació del dret internacional.’










Enllaç notícia :