divendres, 17 de novembre del 2017

Oriol Junqueras al The Times: ‘Carles Puigdemont és l’únic president legítim de Catalunya’



PAÍS - PRINCIPAT







El vice-president destaca el contrast entre la justícia espanyola i la belga.


















Per: Redacció 

17.11.2017  10:02






El vice-president Oriol Junqueras assegura en un article al The Times que el govern espanyol ha usurpat el poder a Catalunya, però avisa que els consellers empresonats i els que són a l’exili dedicaran tota la seva energia a defensar la democràcia, els drets polítics i civils i a guanyar la llibertat. ‘El govern espanyol ens vol de genolls, submisos, però ens trobarà dempeus’, defensa Junqueras en l’article titulat “Jo potser sóc a la presó, però els catalans seguirem la lluita” escrit des d’Estremera. ‘Els catalans som gent pacífica, valenta. Tenim els nostres fills al cap mentre patim el càstig per defensar la llibertat de Catalunya’, afegeix.



Lamenta que la comunicació amb el món exterior és molt limitada des d’Estremera, que no ha vist els seus fills i que només poden parlar minuts per telèfon cada setmana’.



‘Dedico el meu temps a reflexionar i, per sort, com a catòlic, a pregar’, explica el vice-president. Junqueras també defensa a l’article que Carles Puigdemont és ‘l’únic president legítim de Catalunya’ i destaca el contrast entre la justícia belga i l’espanyola coincidint amb el dia en què ell i els quatre consellers que són també a Brussel·les tornen davant del jutge. ‘No és una opinió, és un fet que la justícia espanyola no actua com les europees’, diu Junqueras.



‘Poc abans que ens deixessin sense llibertat, es va filtrar a la premsa espanyola i
a alguns polítics que la jutgessa demanaria que ens tanquessin sense fiança. Tot ja estava preparat. La jutgessa Lamela només va necessitar cinc minuts del nostre testimoni abans d’anunciar la decisió’, explica.



‘Tant el PP com els socialistes han optat per la repressió, la suspensió de llibertats, la liquidació de les nostres institucions i per enviar-nos a presó’, lamenta Junqueras.



‘En nom de la unitat espanyola, els catalans són brutalment atacats, i les institucions escorcollades. Nosaltres creiem que les diferències s’han de resoldre democràticament’, assegura el vice-president. En aquest sentit, defensa que el 21-D els catalans votaran ‘independència, una altra vegada’. ‘Perquè la millor resposta que podem donar és una victòria democràtica. Treballarem sense descans, seguirem i persistirem, pacíficament, amb el cap ben alt i un cor alegre’, conclou.









Enllaç notícia :