dimarts, 28 de novembre del 2017

Nou revés a Dastis: Patinada de l'ambaixada espanyola a Suècia



DIPLOMÀCIA ESPANYOLA







El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 28 de novembre de 2017




















Informació confidencial com adreces postals, números de telèfon i passaport o correus electrònics de milers de residents espanyols a Suècia han quedat al descobert per culpa de l'ambaixada espanyola en aquest país que ha distribuït, "per error", un document de 690 pàgines amb dades personals.



Aquesta patinada se suma als revessos rebuts les últimes setmanes pel titular d'Exteriors, Alfonso Dastis, que ha quedat a evidència davant de mitjans de comunicació internacional en provar de minimitzar la violència policial davant del referèndum de l'1 d'octubre o ha arribat a assegurar que a Catalunya és impossible estudiar castellà.



Segons avança El Diario.es, els residents espanyols a Suècia han rebut adjunt en un email de l'ambaixada un document amb l'encapçalament de "Ministeri d'Afers Estrangers i de
Cooperació. Consolat General d'Espanya a Estocolm", que inclou les dades personals de la resta de residents.



El correu, que pretenia difondre una enquesta sobre la creacion d'Aulas de Lengua y Cultura Españolas (ALCET), hauria inclòs totes aquestes dades, un extrem reconegut per la mateixa ambaixada, que ja ha enviat un segon correu a tots els interessats en els quals s'admet l'"enviament per error" del document i se'ls demana que l'esborrin: "Estimats residents: per un error en el missatge anterior, es reexpedeix el correcte. Preguem es destrueixi l'anterior missatge".



Segons explicacions de l'ambaixada a l'esmentat diari, la legació diplomàtica espanyola a Suècia reconeix que es va enviar "la base de dades que va servir per fer el mailing", que hauria arribat a milers de personis, ja que segons el mateix Ministeri d'Afers Estrangers, a Estocolm hi viuen 5.248 espanyols.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/reves-dastis-patinada-ambaixada-espanyola-suecia_216486_102.html