dimarts, 28 de novembre del 2017

Junqueras i els consellers d’ERC subratllen que accepten el 155 per imperatiu legal



ELECCIONS 21-D







Marta Lasalas
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dilluns, 27 de novembre de 2017
















L'advocat del vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers d'ERC empresonats presentaran aquest dimarts un escrit al Suprem en què subratllen que accepten l’aplicació del 155 des de la més profunda discrepància jurídica i política i per imperatiu legal. Els advocats demanen que es revisin les mesures cautelars dels alts càrrecs i que se'ls deixi en llibertat després que el cas ha passat de l'Audiència Nacional a l'alt tribunal.





En l'escrit, els membres del Govern republicans deixen clar que no renuncien en cap moment a les seves conviccions polítiques perquè les consideren plenament legítimes; puntualitzen que s’accepta el 155 perquè és un fet ja a partir del moment en què les forces sobiranistes concorren a les eleccions; i recorden que
aquest article no permet cessar el Govern ni bloquejar l’activitat del Parlament i que ha estat impugnada la seva aprovació atenent inclús al propi ordenament jurídic espanyol.












Els advocats invoquen el dret a la participació política del vicepresident i els consellers, i a la seva condició de càrrecs electes amb el dret a confrontar-se en igualtat de condicions amb els seus adversaris polítics.



Finalment, destaquen que no hi ha risc de fugida, atès l’arrelament familiar i social, i la seva condició de candidats el 21-D.



També els consellers del PDeCAT i els responsables de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, reclamen comparèixer davant del Suprem per demanar l'excarceració.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/junqueras-audiencia-suprem-presos-politics_216363_102.html