dilluns, 30 d’octubre del 2017

Puigdemont compareixerà demà des de Brussel·les acompanyat de diversos consellers



REPÚBLICA CATALANA

PAÍS - PRINCIPAT 



 



Es troba 'en un entorn discret i segur', segons fonts de la Generalitat.















Per: Redacció 

30.10.2017  14:39





El president de la República Catalana, Carles Puigdemont, i diversos consellers, es troben a Brussel·les ‘en un entorn discret i segur’, segons que ha confirmat fonts de la Generalitat de Catalunya a VilaWeb. Demà el president compareixerà en conferència de premsa per a explicar els detalls del desplaçament. 











Aquest matí, a primera hora, Puigdemont ha sorprès tothom amb una enigmàtica publicació a Instagram que, acompanyada d’un simple ‘bon dia’, mostrant part del Palau i de cel.





A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on






La tensió entre el govern de Bèlgica i el d’Espanya ha estat evident des del referèndum del primer d’octubre, i ahir, el ministre belga d’Immigració, Theo Francken, va declarar que el seu país podria concedir asil polític al president de la República Catalana, Carles Puigdemont, si ho demanés, per la possibilitat que
no tingués ‘un judici just’ si acabés essent detingut per les autoritats espanyoles. ‘No és una cosa irreal, ben mirat’, va dir Francken en una entrevista a la cadena belga VTM.



Tanmateix, ahir a la tarda, el primer ministre belga, Charles Michel, va contestar al possible oferiment d’asil del seu ministre d’Immigració, tot demanant-li que no afegís ‘llenya al foc’, en relació amb l’actual situació política de Catalunya. En un comunicat, Michel va dir que la possibilitat d’oferir asil polític al president de la República ‘no és, en cap cas, a l’ordre del dia’.



Un acte ‘desesperat’
 
En referència a aquest viatge, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha assegurat que es tracta d’un ‘acte desesperat, un disbarat’.






Enllaç notícia :