dilluns, 30 d’octubre del 2017

Puigdemont, a Brussel·les



REPÚBLICA CATALANA







El Nacional
Foto: Beppo33/Youtube
Barcelona. Dilluns, 30 d'octubre de 2017
















El president Carles Puigdemont s’ha desplaçat aquest dilluns a Brussel·les, on s’ha entrevistat amb diversos líders polítics flamencs, segons ha confirmat el Govern espanyol.



El viatge de Puigdemont, que ha estat avançat per El Periódico, coincideix en el temps amb l'anunci per part de la Fiscalia de dues querelles pels delicte de rebel·lió, sedició i malversació contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del Govern i la Mesa del Parlament.



A més, el viatge a Brussel·les arriba just després de la polèmica diplomàtica entre Bèlgica i l’Estat espanyol arran de les declaracions del ministre belga d'Immigració, Theo Francken, que diumenge va assenyalar que el seu país podria
concedir asil polític al president Carles Puigdemont, si així ho demanés davant la possibilitat que no tingués "un judici just" en el cas de ser detingut després de la proclamació de la República catalana.



De fet, el primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, va demanar ahir a Francken que "no tiri més llenya al foc" després que aquest últim no descartés atorgar asil polític al president Carles Puigdemont, per temor d'una possible imputació "injusta" de les autoritats espanyoles.



Francken, nacionalista flamenc, havia considerat que la hipotètica concessió d'asil "no és una cosa irreal, ben mirat", en una entrevista a la cadena belga VTM: "Es parla ja de pena de presó [per a Puigdemont]. Quedaria per veure fins a quin punt seria just aquest judici", ha afegit.



Seguirà ampliació






Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-brusselles_207525_102.html