dijous, 5 d’octubre del 2017

«L'única negociació possible és després de proclamar la República»: el manifest a favor de la DUI



REFERÈNDUM







El text, ja signat pels diputats de Demòcrates, assegura que no declarar la independència ja suposa "submissió" i "empobriment".








| 05/10/2017 a les 20:05h








La plaça Major de Vic, desbordada aquest dimarts a la tarda | Sergi Cámara








"L'única negociació possible amb l'estat espanyol és posterior a la proclamació de la República catalana i només en relació al reconeixement de la República catalana independent". Aquest és un dels paràgrafs que apareix en el manifest Proclamació.cat, impulsat per intel·lectuals i professionals independentistes amb l'objectiu que el Parlament enceti dilluns vinent el camí cap a la plena sobirania després del referèndum. El text sosté que la comunitat internacional només reaccionarà si es proclama l'estat català.


 

El document ja ha rebut el suport dels tres diputats de Demòcrates -Antoni Castellà, Carles Prats i Maria Assumpció Laïlla- i també de Solidaritat Catalana per la Independència. Els suports també inclouen personalitats com Jordi Graupera, habitual en mitjans de comunicació i investigador a Princeton. Els
impulsors són els mateixos que fa uns mesos van encetar una campanya a favor del referèndum unilateral d'independència.



"En aquest context de repressió i intervenció, qualsevol cosa que no sigui declarar la independència significa acceptar la submissió, el retrocés i l'empobriment. Només la República catalana obre la via cap a la llibertat, el progrés i la prosperitat", assenyala el manifest, que demana "no dilatar" les decisions necessàries.









Enllaç notícia :