dimecres, 4 d’octubre del 2017

L'Exèrcit espanyol envia una vintena de camions a Catalunya



PROCÉS CATALÀ







L'objectiu és reforçar els serveis de menjar, roba, bugaderia, higiene i dutxes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.








per Redacció 04/10/2017



Vehicles de l'Exèrcit espanyol | Artur Ribera



 




El Ministeri de Defensa ha ordenat dimarts l’enviament de l’Exèrcit de Terra a Catalunya amb material i per oferir suport logístic a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, segons publica aquest dimecres 'El Confidencial'. Es tractaria de maniobres rutinàries, segons el diari, que explica que diversos combois han sortit de matinada des de Saragossa.




Entre les unitats de l’Exèrcit desplaçades es troba l’Agrupación de Apoyo Logístico 41 (AALOG 41) amb seu a la Base San Jorge de la capital aragonesa.




Dimarts, abans que sortís el rei a parlar, es va preparar l’enviament a Barcelona de dos contingents compostos per un total de 20 camions. La unitat ja feia una setmana que es trobava en situació de pre-alerta.




'El Confidencial' afirma que el trasllat té com a principal objectiu reforçar els serveis de menjar, roba, bugaderia, higiene i dutxes de la Guàrdia Civil i la
Policia Nacional a causa dels problemes que han trobat aquests cossos per instal·lar-se en hotels contractats pel Ministeri de l’Interior.




L’Agrupación de Apoyo Logístico té capacitat per desplaçar a qualsevol lloc del món, en un breu espai de temps, personal i mitjans davant d’una possible contingència i respondre d’immediat i amb total eficàcia allà on es precisin els seus serveis logístics. Ha participat en missions a Bòsnia, Kosovo, Iraq, Líban i Afganistan.




A Catalunya hi ha desplaçats de moment 10.000 efectius i el govern espanyol ha dit que s’hi quedaran el temps que faci falta.








Enllaç notícia :


http://elmon.cat/politica/lexercit-espanyol-envia-vinenta-caminons-catalunya