dilluns, 2 d’octubre del 2017

Les entitats sobiranistes i els sindicats criden a la vaga general el 3-O



REFERÈNDUM







Maria Macià / Agències
Foto: ACN
Barcelona. Diumenge, 1 d'octubre de 2017



















Les entitats sobiranistes han cridat aquest vespre a la vaga general a partir del dia 3 d'octubre. Ho ha anunciat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, aquesta nit en un discurs a la plaça de Catalunya, després d'una jornada electoral marcada per la repressió policial per part de l'Estat espanyol.



"El proper 3 d'octubre tothom al carrer, vaga general", ha animat, davant de centenars de persones que s'han concentrat al centre de Barcelona per seguir els resultats del referèndum. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, també ha cridat a la vaga en la seva intervenció.



D'aquesta manera, la Taula per la Democràcia, que aplega UGT, CCOO, PIMEC i CECOT, ANC i Òmnium, se suma a una jornada de vaga ja convocada. L'agrupació d'entitats ho ha decidit aquesta tarda en una reunió amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, on han intercanviat impressions sobre
els episodis de violència viscuts avui a Catalunya. Compta amb el suport també dels sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i de la CUP.



Tots dos han encoratjat el Govern a fer possible “en els propers dies” la proclamació de la república catalana. "Avui hem viscut un dia històric", ha assegurat Cuixart, i ha volgut donar les gràcies al poble que "una vegada més ha demostrat que és capaç de qualsevol fita".



"Aturada de país"

 

El sindicat CCOO de Catalunya i les patronals Pimec i Cecot han avalat cridar els ciutadans a celebrar "una aturada de país" davant la "violència exercida" per les "forces de seguretat de l'Estat". La portaveu de CCOO, Dolors Llobet, ha explicat que aquesta acció "és més que una vaga general, perquè una vaga general es refereix a l'àmbit laboral" i una aturada de país "pretén paralitzar" Catalunya el 3 d'octubre. Llobet ha assegurat que aquesta convocatòria no obliga la Generalitat a fixar uns mínims, perquè no es tracta d'una vaga general.






Fonts de Pimec també han precisat que aquesta patronal avala una aturada de país, però no una vaga general. De la seva banda, fonts de la UGT de Catalunya han aclarit que demà decidiran si se sumen a aquesta aturada de país. Malgrat que tant CCOO com UGT de Catalunya s'havien manifestat en contra de convocar una vaga general per al 3 d'octubre, els fets d'avui els han portat a avalar una aturada de país a Catalunya per a aquell dia.



Concentració dilluns a les 12

 

La Mesa per a la Democràcia ha convocat demà els catalans a una concentració a les 12:00 hores davant els centres de treball i davant els ajuntaments en rebuig a la violència d'avui per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En el cas de Barcelona, es farà una concentració a la plaça Universitat.






"Sortim al carrer, donem una resposta pacífica, contundent i democràtica. No tolerarem cap agressió més. Exigim la immediata retirada dels cossos policials", diu el comunicat pactat per les entitats que conformen la Taula per la Democràcia.









Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/entitats-sobiranistes-vaga-general-3-octubre_197613_102.html