divendres, 20 d’octubre del 2017

La Junta de Portaveus es reuneix dilluns a les 10.30h



PROCÉS CATALÀ







Podria fixar el dia i l’ordre del dia de la propera sessió plenària, que segons JxSí i la CUP no serà en clau autonòmica.








per G.A 20/10/2017 
Reunió de la Junta de Portaveus, que ha exposat la postura sobre la modificació del reglament | ACN
 



La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya es reuneix aquest dilluns a les 10.30h, tal i com ja estava previst. Sobre la taula, determinar si la setmana vinent hi ha activitat parlamentària i en quin format, o si per contra, l'ajorna novamenet. Els grups independentistes, que tenen majoria, ja han deixat clar que no tornaran a fer un ple en clau autonòmica, de manera que si s'acaba calendaritzant un nou ple, serà, molt probablement, per declarar la independència. Els dos formats amb què treballen JxSí i la CUP són un debat de política general o bé un ple monogràfic sobre actualitat política. 






L'avantatge de celebrar la votació en un debat de política general, que té una durada d'entre 2 i 3 dies -podria començar dimecres 25-, és que tindria més solemnitat perquè aniria a càrrec del president de la Generalitat, i comporta la intervenció de tots els grups parlamentaris, que poden presentar resolucions perquè siguin votades sense necessitat d'alterar l'orde del dia i simplement demanant a la mesa del Parlament que les admeti a tràmit.



Així, els independentistes podrien presentar en forma de resolució la declaració d'independència, i com a molt, l'oposició podria presentar una petició de reconsideració de l'admissió a tràmit.



L'opció de convocar un debat de política general neutralitzaria en part els
arguments de l'oposició, que van denunciar que es vulneraven els seus drets i que l'independentisme pretenia declarar la independència donant 10 minuts a l'oposició per exposar els seus arguments en contra. I tots els partits de l'oposició han denunciat reiteradament que el debat de política general ja s'hauria d'haver celebrat.




El debat monogràfic no és l'opció preferida però està sobre la taula. Seria un ple convocat exclusivament amb l'epígraf de "actualitat política", sense espeficar, com sí que es va fer en la compareixença del president dilluns 9 d'octubre que fa suspendre el Constitucional a petició del PSC, que convocava el president de la Generalitat per explicar els efectes jurídics del referèndum.








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/junta-portaveus-reuneix-dilluns-1030h