dijous, 19 d’octubre del 2017

Espanya amenaça el govern belga pel suport del primer ministre al diàleg amb Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







El diari De Morgen publica que el govern espanyol es va prendre unes declaracions de Charles Michel com 'un atac inacceptable' que podia fer perillar les relacions bilaterals.
















Per: Redacció 

19.10.2017  10:48





Les declaracions del primer ministre belga, Charles Michel, sobre Catalunya, en què condemnava la violència policíaca contra l’1-O i demanava diàleg, no han agradat a la diplomàcia espanyola. Segons que publica el diari flamenc De Morgen, el govern espanyol s’ha pres les paraules del primer ministre com ‘un atac inacceptable’ que pot afectar les relacions bilaterals. Com a represàlia, Espanya considera de retirar el seu suport a Catherine De Bolle, la candidata de Bèlgica a dirigir l’Europol.





Ací podeu veure la portada de De Morgen d’avui: ‘Fúria espanyola contra Michel’:















Segons el diari, després de fer-se públiques les declaracions de Michel, el govern espanyol va citar d’urgència l’ambaixador belga a Madrid. ‘No entenem com un país aliat fa aquesta mena de declaracions que poden fer perillar seriosament les nostres relacions bilaterals’, li va dir, en to d’amenaça. El representant espanyol va afegir que Brussel·les no podia tractar en pla d’igualtat la Moncloa i la Generalitat. ‘Encara no hem vist cap comunicat del govern fent una crida a la Generalitat perquè se sotmeti a la llei, només atacs contra el govern d’Espanya’, va dir.



Segons De Morgen, no se sap si l’estat espanyol complirà les seves amenaces, però avui el president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre belga, Charles Michel, es trobaran en la reunió del Consell Europeu a Brussel·les.





Reaccions polítiques



 
Karl Vanlouwe, senador de la Nova Aliança Flamenca, partit principal de la coalició de govern, s’ha fet ressò de les amenaces espanyoles i ha piulat: ‘Intimidació, repressió i violència. I mentrestant, branden la constitució.’



















Enllaç notícia :