dijous, 5 d’octubre del 2017

El Consell d'Europa decidirà dilluns si celebra un debat "urgent" sobre la situació a Catalunya



PROCÉS CATALÀ







L'Assemblea Parlamentària de la institució amb seu a Estrasburg no descarta convocar la discussió dijous vinent.









per ACN 05/10/2017 
 
 
 
 
 
 
 
 
El secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland | ACN
 
 
 
 
 




El Consell d'Europa (CoE), l'organització internacional pels drets humans i la democràcia al continent europeu, decidirà el pròxim dilluns si s'ha de celebrar un debat “urgent” sobre la situació a Catalunya, segons ha pogut confirmar l'ACN.




L’encarregada de prendre aquesta decisió serà l’Assemblea Parlamentària del CoE, composta per diputats provinents dels parlaments dels 47 estats membres del Consell d'Europa. En el cas que dilluns es decideixi celebrar un debat “urgent”, aquest tindrà lloc, en principi, dijous de la mateixa setmana.




Des de l'organització amb seu a Estrasburg afirmen que han seguit els esdeveniments d'aquest diumenge "de prop", incloent-hi l'actuació de la policia. El Consell d'Europa defensa la
llibertat d'expressió i dels mitjans de comunicació, la llibertat de reunió, la igualtat i la protecció de les minories, entre altres.


El Secretari General del CoE, Thorbjorn Jagland, plantejarà la qüestió catalana aquesta setmana, segons ha assegurat un portaveu de la institució a l'ACN. El Consell d'Europa "ha estat seguint els esdeveniments a Catalunya de prop, inclosa l'actuació policial", ha indicat. En aquest sentit, el portaveu de la institució ha afegit que la situació s'analitzarà "amb cautela".










Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/consell-deuropa-decidira-dilluns-celebra-debat-urgent-sobre-situacio-catalunya