dilluns, 4 de setembre del 2017

Un 'think tank' a Brussel·les guardona Forcadell pel seu "compromís" amb "el dret a l'autodeterminació"



PROCÉS






El Centre Maurits Coppieters donarà el premi a la presidenta del Parlament el 26 de setembre.









per ACN 04/09/2017 




La presidenta del Parlament, Carme Forcadell | Jordi Borràs
 



El Centre Maurits Coppieters ha decidit premiar la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, amb el seu guardó anual pel seu "compromís" amb la llengua i la cultura catalanes i amb el dret a l'autodeterminació.



El 'think tank', vinculat al grup parlamentari de l'Aliança Lliure Europea, assegura en un comunicat que també vol reconèixer "la dedicació, la tenacitat i el coratge" de Forcadell com "activista política, organitzadora de la societat civil, servidora pública i política en la promoció dels processos democràtics catalans".



Forcadell recollirà el premi a Brussel·les en un acte organitzat el proper 26 de setembre, cinc dies abans del referèndum de l'1-O.




El 'Coppieters Award' reconeix "individus o organitzacions que destaquen en la
defensa de la diversitat cultural i lingüística, el diàleg intercultuarl, les minories, el dret a l'autodeterminació, la pau, la democràcia i una Europa unida".



El Centre Maurits Coppieters és el think tank de l'Aliança Lliure Europea, el partit europeu on s'integren formacions com el Partit Nacional Escocès (SNP), ERC o el gal·lès Plaid Cymru.



En la darrera edició, el Coppieters Award es va entregar a l'exprimer ministre escocès, Alex Salmond.










Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/225556/un-think-tank-a-brusselles-guardona-forcadell-pel-seu-compromis-amb-el-dret-a-lautodeterminacio