dimecres, 13 de setembre del 2017

Un jutge força el tancament de la web del referèndum però la Generalitat la reobre



REFERÈNDUM







La Guàrdia Civil s'ha personat a l'empresa CDMon per ordenar-li que tanqués el domini.








ARA Barcelona







La Generalitat activa la web del referèndum i obre el registre de voluntaris / ARA








Per terra, mar i aire. L'Estat ha multiplicat aquest dimecres la seva ofensiva judicial, i després que la fiscalia hagi enviat una ordre als fiscals en cap de les províncies de Catalunya que citin a declarar els més de 700 alcaldes que cediran locals per celebrar l'1-O, el jutge d'instrucció 13 de Barcelona -el mateix que el cas Vidal- ha ordenat aquesta tarda tancar la web del referèndum. Una estona després, el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que la web està disponible en un altre domini. En alguns moments, la web anunciada per Puigdemont dona error, però es pot entrar sense problemes si es canvia el domini .cat per .eu.













La nova web l'ha registrada una empresa de Luxemburg, que es diu EuroDNS, amb un telèfon de contacte amb prefix de Luxemburg, però amb una adreça de Canterbury (Regne Unit). Rastrejant-ne l'origen, però, es va a parar a una empresa d'allotjament web anomenada Hetzner.com que té els centres de dades a Alemanya. Si es confirma que el servidor és a l'estranger, per tancar-la, caldria una ordre internacional. Però tot i això, els servidors podrien estar allotjats a Alemanya. 




Segons informa 'El País' i ha confirmat l'ARA, dos agents de paisà de la Guàrdia Civil s'ha personat aquest dimecres a l'empresa CDMon per entregar una ordre judicial en la qual s'ordenava el tancament de la web del referèndum de l'1-O. La web referendum.cat, que ha estat activa fins ben entrada la tarda d'aquest dimecres, ha deixat de funcionar al voltant de les 19 hores. Entre la informació que hi ha a la web, s'inclou tota la normativa relativa al referèndum suspès pel TC, a més de l'anunci que promou la consulta. 



El domini ja està anul·lat, de manera que no es pot notificar res a la web. CDMon és una empresa de dominis d'internet fundada el 2002 i té dos centres de treball, a Malgrat de Mar i a Barcelona. Arran de l'actuació de la Guàrdia Civil el domini ha deixat de funcionar, pel que ara ja no es podrà modificar el contingut de la pàgina web.



Ara bé, l'organització de l'esquerra independentista Alerta Solidària ha replicat la pàgina web i es pot trobar tota sencera en aquest link. També en aquest.




Enllaç notícia :

http://www.ara.cat/politica/jutge-ordena-tancar-web-referendum_0_1868813288.html