divendres, 22 de setembre del 2017

Un ajuntament de la Catalunya Nord se solidaritza amb les institucions catalanes



CATALUNYA NORD







L’Illa del Riberal, al Rosselló, condemna en una moció “els atemptats als drets fonamentals”. “Com a electes de la República ho hem de denunciar”.








per Gemma Aguilera 22/09/2017




La Guàrdia Civil a la impremta de Sant Feliu de Llobregat | Jordi Borràs
 







L’ajuntament de l’Illa del Riberal, una vila de 6.000 habitants del Rosselló (Ille ur Tét, en francès), encapçalat pel socialista William Burghoffer, ha aprovat una moció de suport a Catalunya. En el text ratificat pel consistori s’explica que, “sense expressar una opinió sobre la qüestió de fons, la independència de Catalunya, nosaltres, electes de la República, no podem sinó condemnar els atemptats als drets fonamentals com són la llibertat de pensament, la llibertat d’opinió i d’expressió, i fem una crida al govern espanyol a respectar-los”, diu el text.



A més, l’ajuntament referma la seva “amistat amb Calella, vila amb la qual estem agermanats, i a la qual aportem tot el nostre suport a l’alcaldessa, Montserrat Candini, citada a comparèixer –l’alcaldessa del PDeCAT és un dels 712 batlles perseguits per la justícia espanyola per haver donat suport al referèndum-, així com a tot el seu consell municipal”.





Primera nit acamapats davant del TSJC | Jordi Borràs








L’inventari de la vulneració de drets per part de l’Estat



La moció de suport fa prèviament una exposició de motius pels quals creu que Madrid vulnera drets fonamentals. Comença explicant que el 10 de desembre de 1948, 58 estats de l’ONU van adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans a París, i en destaca dos articles. El 18, que diu que tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, i l’article 19, que diu que tot individu té dret a la llibertat d’opinió sense ser perseguit.




I la conclusió dels regidors i el batlle d'aquest municipi socialista de la Catalunya Nord és molt contundent. Denúncia absoluta de la brutalitat de l'Estat espanyol per impedir la democràcia: “Aquests drets humans van ser conculcats, ahir –dimecres- a pocs quilòmetres d’aquí, per part de l’Estat espanyol”, i detalla les accions de Madrid: “Talls en l’electricitat per tal de prohibir reunions públiques, escorcolls de diaris per haver inserit espais publicitaris per a una campanya electoral, escorcolls en domicilis particulars d’electes, entrades en impremtes sospitoses d’haver imprès butlletes de vot, detencions d’alts funcionaris, confiscació de banderes en balcons de particulars, 700 alcaldes perseguits per voler posar  disposició l’espai públic per a l’exercici d’una expressió democràtica”.
















Enllaç notícia :