divendres, 22 de setembre del 2017

Pascal insisteix que el referèndum "no es pot aturar" i descarta una DUI sense votació prèvia



REFERÈNDUM







La coordinadora general del PDeCAT diu que "les vagues generals les convoquen els sindicats i no els partits ni el Govern.








per ACN 22/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 




 







La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Marta Pascal, ha insistit que el referèndum "no es pot aturar" tot i els "embats de l'Estat". En una entrevista a 'Els matins' de TV3 la també diputada de Junts pel Sí (JxSí) ha descartat una declaració unilateral d'independència (DUI) sense una votació prèvia. Preguntada sobre si l'escenari de la DUI seria possible en cas de no poder-se celebrar el referèndum, Pascal ha insistit que no s'imagina "cap escenari" que no sigui "poder votar l'1-O". "No hem d'obrir aquestes hipòtesis",




ha comentat. La dirigent del PDeCAT ha matisat que, en tot cas, "la gent s'ha de poder expressar", i que qualsevol canvi en el full de ruta previst -la DUI si no es pot fer el referèndum- hauria d'estar "referendat primer pels ciutadans". Pel que fa a la possibilitat de fer vaga general si l'Estat impedeix l'1-O, Pascal ha recordat que aquesta mesura "la convoquen els sindicats i no els partits ni el Govern".




Encara sobre la possibilitat d'una vaga general, la diputada independentista ha
explicat que el PDeCAT "no ha rebut ni el comentari ni notificació o possible negociació amb sindicats per si es farà o no". "Ho circumscric d'entrada en un rumor", ha justificat. D'altra banda, Pascal ha dit que ha parlat amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, sobre l'assemblea de parlamentaris que vol impulsar la formació lila. La dirigent del Partit Demòcrata ha explicat que a Iglesias li ha comentat que no és la iniciativa que faria el PDeCAT, però que és "benvingut" qualsevol espai on es pugui dir que el referèndum és "la millor solució". Pascal també s'ha dirigit al ministre d'Economia, Luis de Guindos, i sobre una possible oferta de millora del finançament a Catalunya: "No pot ser que el PP es pensi que amb quatre dinerons ens té a tots comprats", ha asseverat.




Calma i normalitat
 


Finalment, Pascal ha demanat "calma i confiança" perquè el Govern i el president, Carles Puigdemont, han assegurat que l'1-O es podrà fer amb "normalitat", tot i tenir-hi un "Estat en contra". "Estem compromesos perquè la votació compleixi amb tot el que ha de complir perquè sigui vàlida" de cara a la comunitat internacional, ha asseverat la coordinadora general del PDeCAT.



Així doncs, la diputada independentista també ha constatat que si el govern espanyol posa més "paranys" caldrà "trobar la manera" perquè el referèndum es pugui fer amb normalitat. "Saber ja a quin col·legi electoral estàs citat és la prova que això no es pot aturar", ha conclòs.








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/233052/pascal-insisteix-que-referendum-no-pot-aturar-descarta-dui-votacio-previa