dimecres, 20 de setembre del 2017

Les entitats convoquen mobilitzacions contra el "cop d'estat" de la Guàrdia Civil



PROCÉS







Nicolas Tomás
Foto: N.T.
Barcelona. Dimecres, 20 de setembre de 2017


















Enfront l’escalada de la repressió de l’Estat espanyol, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana han decidit convocar l’independentisme al carrer.


“Avui ens toca defensar la democràcia”, ha defensat Jordi Sànchez, president de l’ANC. És per això que han fet una crida a manifestar-se aquest vespre davant la seu del Departament d’Economia. De la mateixa manera, han cridat a una “marató” d’actes pel cap de setmana, que tindrà el seu punt àlgid amb concentracions a les places de tots els municipis catalans.



Per una banda, les entitats han convidat la ciutadania a sumar-se a la concentració que, de forma espontània, s'ha anat formant durant el dia d'avui a la
confluència de la Rambla de Catalunya amb la Gran Via, davant la seu del Departament d'Economia. "Hem de demostrar a tot el món que ni un jutge, ni un fiscal, ni unes quantes dotacions de la Guàrdia Civil no ens faran callar", ha assegurat Sànchez.




Per altra banda, ANC i Òmnium han convocat "una gran marató d'actes en defensa de la democràcia" aquest cap de setmana a tots els municipis del país. Aquesta "marató" tindrà el seu punt àlgid amb les concentracions que se celebraran a les principals places de les ciutats i pobles catalans a les 11 del matí. En ser la Mercè a Barcelona, buscaran "el lloc adient" per a fer-ho.



"Els fets que s'han produït avui és una suspensió de l'autonomia en tota regla", ha assegurat Jordi Cuixart, president d'Òmnium, que ha fet una crida a la Unió Europea i la comunitat internacional perquè "avui a Catalunya i el conjunt de l'Estat espanyol s'estan vulnerant drets bàsics de ciutadania". En aquest sentit, Cuixart ha dit que, "si no va poder amb nosaltres el franquisme, tampoc no podrà un Estat obsessionat i demofòbic".






Per la seva part, Jordi Sànchez ha fet un paral·lelisme amb el cop d'estat del 23-F, perquè "la Guàrdia Civil ha tornat a tenir un protagonisme que cap demòcrata vol". Ha descrit les actuacions de la Guàrdia Civil com un "cop d'estat demolidor". El president de l'Assemblea ha advertit que, a partir d'avui, "ja res no serà igual". "Si no agafen les urnes, l'1 d'octubre votarem".




A la convocatòria d'ANC i Òmnium s'hi han sumat desenes d'entitats polítiques i socials. Entre aquestes, destaquen el Pacte Nacional pel Referèndum, UGT, Comissions Obreres, Unió de Pagesos, l'Associació d'Universitats Públiques de Catalunya (ACUP), FAPAC, LaFede, CIEMEN, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Justícia i Pau, Centre Unesco i la Fundació Pere Tarrés.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/anc-omnium-concentracions-guardia-civil_193410_102.html