dimecres, 13 de setembre del 2017

La premsa internacional posa el focus en l'ordre contra els alcaldes favorables a l'1-O



REFERÈNDUM







El Nacional
Barcelona. Dimecres, 13 de setembre de 2017

















La decisió de la Fiscalia General de l'Estat d'investigar els 712 alcaldes favorables al referèndum de l'1-O ja ha fet la volta al món. Les agències internacionals se n'han fet ressò i diversos mitjans de gran difusió les reprodueixen ja a les seves webs, com els diaris nord-americans The New York Times o The Washington Post, l'italià La Repubblica, l'argentí Clarín o el canal de tele nord-americà Fox, el favorit del president Donald Trump.



"Es van manifestar pel referèndum d'autodeterminació d'octubre a Catalunya i ara s'arrisquen a anar a la presó", arrenca la seva crònica La Repubblica. "El fiscal de l'estat investiga els aproximadament 700 alcaldes catalans, d'un total de 948, que han expressat el seu suport a la consulta programada per a poc més de dues setmanes i que han garantit que facilitaran locals públics per a la votació", afegeix.



Clarín recorda que "en cas que [els alcaldes] no compareguin quan siguin citats pels fiscals, s'ordena als Mossos (policia catalana) que els detinguin, segons diu
l'ofici dictat pel fiscal general José Manuel Maza, on assenyala que les diligències han de començar pels municipis amb més població".



Els despatxos de les agències internacionals resumeixen els fets en termes similars. Agence France Presse titula directament que "la fiscalia ordena a la policia impedir el referèndum de Catalunya". La britànica Reuters especifica que "la Fiscalia ordena citar els més de 700 alcaldes que donen suport al referèndum català". La nord-americana Associated Press i la italiana Ansa també coincideixen a destacar la investigació als 700 alcaldes.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/alcaldes-investigats-premsa-internacional_191085_102.html