dijous, 21 de setembre del 2017

La premsa internacional destaca a la primera plana la repressió de l’estat espanyol a Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







Us oferim un recull de diaris d'arreu del món.
















Per: Redacció 

21.09.2017  09:59





La premsa internacional s’ha fet ressò del cop d’estat que va voler perpetrar ahir la Guàrdia Civil contra la Generalitat, i també de la resistència cívica dels ciutadans. Alguns diaris demanen una intervenció de la UE a Catalunya i alguns altres destaquen l’ús de la força contra l’independentisme. Tot seguit us oferim un recull de diaris d’arreu del món.





El Financial Times obre la portada amb una fotografia de les protestes. ‘Les detencions encenen les protestes a Barcelona’, titula.












The Guardian també reserva una espai de la portada a les protestes: ‘La lluita pel referèndum català provoca una crisi a Espanya’.












El diari italià La Repubblica dedica la part principal de la portada als fets d’ahir a Barcelona. Sota el titular ‘Espanya, la guerra catalana’, hi ha una fotografia d’un jove amb l’estelada lligada al coll davant d’agents de la policia espanyola.











El diari escocès The National regala avui un cartell amb l’estelada perquè els seus lectors se solidaritzin amb Catalunya.











El diari alemany Welt demana a l’editorial una intervenció de la UE a Catalunya: ‘Un gran país europeu amenaça de trencar-se a causa de la bogeria política’, diu.











The Independent també es fa ressò de les protestes contra el cop d’estat.  A la portada parla de la crisi d’identitat de Catalunya.











El diari portuguès Jornal do Notícias obre la portada amb una imatge a la capçalera on es pot llegir: ‘Madrid fa servir la força contra els independentistes.’











El New York Times parla a la web de les protestes: ‘Madrid intensifica la tensió, mentre s’acosta el referèndum d’independència a Catalunya.’











El canal britànic de televisió Channel 4 també va dedicar un bon reportatge a les protestes contra el cop d’estat.











‘Espanya augmenta les batudes per mirar d’evitar el referèndum català’, titula la BBC





  





El Frankfurter Allgemeine Zeitung també es fa ressò de les detencions i escorcolls d’ahir.











El diari italià Corriere Della Sera titula a la web: ‘Rajoy assegura que la votació no  es farà, i a Barcelona 40.000 persones surten al carrer.’














Enllaç notícia :