dimecres, 13 de setembre del 2017

La fiscalia també pressiona les policies locals perquè actuïn contra el referèndum



PAÍS - PRINCIPAT







Els demana que actuïn com a policia judicial i que investiguin els preparatius de l'1-O.

















Per: Redacció 

13.09.2017  15:26





La fiscalia de les quatre demarcacions del Principat ha donat instruccions a les policies locals de tots els ajuntaments perquè investiguin qualsevol preparatiu pel referèndum com a policia judicial. L’ordre serà transmesa pels Mossos d’Esquadra.



Les policies locals hauran delaborar ‘de forma urgent l’informe o atestat oportú’ quan coneguin algun preparatiu del referèndum, el qual es remetrà amb caràcter urgent al fiscal competent i una còpia a la policia judicial dels Mossos d’Esquadra.



Els policies locals hauran de practicar ‘de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles’.



‘Per tal d’evitar la consumació o l’esgotament dels delictes, els funcionaris de la
policia local procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal’, conclou l’escrit.



Ahir la fiscalia va demanar als Mossos d’Esquadra, a la policia espanyola i a la Guàrdia Civil que investiguessin també les accions del govern per a organitzar el referèndum, i que requisessin les urnes i tot el material relacionat amb l’1-O.









Enllaç notícia :