divendres, 15 de setembre del 2017

Junqueras acusa Montoro de "liquidar les institucions de manera encoberta”



PROCÉS







per ACN 15/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 
 
El vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, en un acte al Poblenou | ACN
  
   
 
 
 
 
 
 
 
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha carregat aquest divendres al vespre contra el govern espanyol i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per voler aplicar un control de les finances i els pagaments de Catalunya. Durant un acte d’ERC pel ‘sí’ al referèndum de l’1-O, Junqueras ha considerat que fer-ho és “una manera encoberta de liquidar les institucions del país i d’aplicar l’article 155 –de la Constitució-, que ja van dissenyar per liquidar el que ells han construït amb l’estat de les autonomies”.




I és que el vicepresident creu que aquesta ofensiva es posa en marxa per impedir l’1-O, però ha volgut avisar als socialistes i a Cs que, quan ells demanen que no es participi al referèndum, estan posant-se al seu costat. “El principal objectiu del PP és impedir el referèndum i evitar la participació dels ciutadans. Tots els que criden a no votar han de saber que són els aliats, els còmplices i els col·laboradors del govern de l PP”, ha sentenciat.




Davant les mesures anunciades per Montoro i amb toes les accions que està impulsant la Fiscalia, Junqueras ha avisat que “el repte de l’1-O ja no és triar entre els que volen canviar les coses a millor i els immobilistes; és triar entre
els que volen canviar les coses i el que estan fent tot el possible per anar enrere, per liquidar tot el que s’han construint”. I és que el també president d’ERC considera que el govern d’Espanya “amb l’excusa de Catalunya i el referèndum, està liquidant tots els principis fonamentals de la democràcia a l’Estat espanyol”.




Junqueras, a més, creu que Montoro i l’executiu estatal intenta “intervenir els comptes” de la Generalitat perquè no vol que Catalunya “segueixi millorant econòmicament”. “Si aquestes amenaces es concreten per escrit, és evident que posaran en risc el bon funcionament de l’economia catalana, de la indústria, dels sectors productius i de les empreses. El que amenacen no és nomes el marc institucional concret ni una ideologia concreta, posen en risc tots els fonaments de la nostra vida econòmica, social, institucional i cívica. I això no ens ho podem deixar fer”, ha etzibat al míting d’ERC.





En definitiva, el vicepresident creu que “per salvar i preservar” el bon funcionament de Catalunya, el que cal és “votar el dia 1 d’octubre” i fer que guanyi l’opció independentista. Perquè per a ell, “no hi ha només en joc la qüestió de la república catalana sí o no, sinó que en definitiva el govern espanyol, amb la seva actitud i les seves amenaces als comptes, el que planteja és un debat entre el referèndum i la continuïtat del govern del PP, entre el referèndum i Rajoy i la marxa enrere en tots els drets”.



 
 
 
 
 
Enllaç notícia :