dimecres, 20 de setembre del 2017

En directe: Cop d’estat contra la Generalitat



PAÍS - PRINCIPAT







Agents del cos deten il·legalment alts càrrecs del govern.














Per: Redacció 

20.09.2017  08:11




La Guàrdia Civil ha assaltat els departaments d’Economia, Afers Socials, Governació i Exteriors de la Generalitat, en un cop d’estat contra les institucions catalanes per evitar el referèndum del primerd’octubre. Els agents han detingut una dotzena d’alts càrrecs de la Generalitat. Els ciutadans s’ha concentrat davant les conselleries per protestar contra les accions de la Guàrdia Civil.





13.03 – Milers de concentrats davant d’Economia cridant independència.











13.01 – El fax que enviat Montoro per a notificar la intervenció econòmica de Catalunya.












12.53 –  El dia és avui! Això és un cop d’estat! No els deixarem passar! I Crònica de Pere Cardús des del departament d’Economia.
12.46 – ‘El que viu Catalunya no ho ha viscut cap estat d’Europa. No acceptarem el retorn a èpoques passades i no acceptarem que ningú ens tregui la capacitat de decidir el nostre futur’, ha afirmat Puigdemont. També ha apel·lat al suport de tots els demòcrates europeus davant les agressions de l’estat espanyol.
12.44 – El president denuncia totes les irregularitats i vulneracions que el govern espanyol ha fet per intentar impedir que ‘la voluntat dels catalans de votar l’1-O’. Puigdemont afirma que ‘condemnem l’actitud totalitària de l’estat espanyol’ i expressa la seva solidaritat amb tots els afectats per la repressió. ‘El govern espanyol ha ultrapassat la línia vermella que el separaven dels règims autoritaris en una vergonya democràtica’, afirma. El govern no reconeix la intervenció econòmica de la Generalitat. El president recorda el mandat democràtic del 27-S i reitera el seu compromís amb el referèndum. ‘Ens caldrà una actitud de serenor davant de les actituds amenaçadores i les il·legalitats que comet el govern espanyol’, ha dit.



12.40 – ‘El govern de Catalunya ha estat víctima d’una agressió coordinada dels cossos policíacs del ministeri de l’Interior espanyol’, afirma. Puigdemont assegura que l’agressió vulnera l’estat de dret i viola els drets fonamentals dels ciutadans. ‘L’estat espanyol ha suspès de facto l’autogovern i ha decretat l’estat de setge de facto’, afirma.



12.38 – Puigdemont compareix al Palau de la Generalitat.
12.34 – El BNG dóna el seu suport a Catalunya. ‘Franco està mort, no volem més franquisme. No passaran!’, escriu el partit a Twitter.











12.28 – Els manifestants davant del departament d’Economia criden ‘passarem la nit aquí.’
12.22 – Convoquen a la Puerta del Sol de Madrid una concentració a favor del dret de decidir dels catalans.
12.19 – El ministeri de l’Interior espanyol emet un comunicat assegurant que se suspenen les vacances de tots els efectius policíacs destinats a Catalunya entre el 20 de setembre i el 5 d’octubre.
12.15 – La Guàrdia Civil escorcolla el despatx del director de l’Agència Tributària, Eduard Vila.











12.10 – Més per Mallorca dóna suport al poble de Catalunya i parla de cop d’estat contra la Generalitat.











 

 12.09 – Compromís emet un comunicat ‘sobre l’estat policíac que s’està aplicant a Catalunya.’ El partit mostra la seva solidaritat amb la gent que vol votar l’1-O i expressa el seu rebuig a les detencions.











12.04 – El portaveu de la CUP al parlament, Anna Gabriel, afirma que si no es fa l’1-O haurà guanyat el cop d’estat.
12.02 – La portaveu d’EH Bildu, Maddalen Iriarte, se solidaritza amb Catalunya.











11.59 – Fonts del CTTI confirmen a VilaWeb que el director Jordi Puigneró no està detingut.












11.58 – Grups de catalans a Brussel·les convoquen una concentració davant de l’edifici de la Comissió Europea.
11.55 – Diverses organitzacions convoquen a València una concentració davant la delegació del govern espanyol contra la seva repressió.
11.50 – Imatges de la reunió d’urgència del govern











11.48 – La Guàrdia Civil ha anat a la casa del secretari general de Vice-presidència, Josep Maria Jové,  per escorcollar-la i també a la llibreria que regenta la seva parella.
11.46 – El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, fa una crida a manifestar-se davant d’Economia.











11.43 – ERC, PDECat i En Comú Podem abandonen el congrés espanyol per l’assalt de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes.
11.37 – El president de Ciutadans, Albert Rivera, afirma que ‘les forces de seguretat de l’estat han d’impedir la vulneració de drets’ i dóna tot el suport al govern espanyol. Ha demanat que el govern dialogui dins de la constitució espanyola i desconvoqui l’1-O.



11.28 – El secretari general de Vice-presidència, Josep Maria Jové, i la cap de serveis de Vice-presidència, Natàlia Garriga, han de ser traslladat al departament per escorcollar els seus despatxos, però la intenció dels manifestants es impedir-ne l’entrada.
11.23 – El secretari d’Economia, Pere Aragonès, ha anunciat que s’ha informat al BCE sobre la vulneració de drets i el risc que suposa per l’estabilitat política i financera.











11.21 – Els manifestants col·lapsen la cruïlla de Gran Via amb rambla de Catalunya on hi ha el departament d’Economia.











11.16 – El PP assegura que l’operatiu del referèndum ha quedat desmantellat.
11.12 – Segons l’agència EFE, la Guàrdia Civil ha segrestat butlletes pel referèndum en un magatzem de Bigues i Riells.
11.11 – El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà una declaració institucional després de la reunió d’urgència del govern.
11.08 – La CUP farà una conferència de premsa a les portes del Palau de la Generalitat a les 11.30.
11.07 – Els treballadors del departament d’Afers Socials tallen el passeig de Taulat davant de l’oficina. Crits de fora les forces d’ocupació.














11.05 – ERC anuncia que manté tots els actes de campanya programats per avui
11.03 – Els treballadors del CTTI protesten contra la Guàrdia Civil mentre els agents porten el director d’estratègia i innovació al seu despatx per escorcollar-lo.











10.59 – La Guàrdia Civil ha detingut a Reus el tècnic que lidera el projecte de vot electrònic. Els agents estan escorcollant casa seva i després serà traslladat a Barcelona.
10.58 – La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, es dirigeix al Palau de la Generalitat.
10.57 – La CC.OO. i la Intersindical condemnen l’actuació de la Guàrdia Civil.
10.55 – Tallades la Gran Via i la Via Laietana per les concentracions en defensa de les institucions catalanes.
10.53 – Els treballadors del Palau de la Generalitat ovacionen a Puigdemont mentre es dirigeix a la reunió d’urgència del govern.













10.51 – Els treballadors del CTTI es manifesten a l’exterior de les oficines brandant una senyera gegant. Crits de votarem.












10.50 – El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha enviat un fax a Vice-presidència notificant la intervenció econòmica de la Generalitat.
10.48 – La conselleria de Territori permet als funcionaris participar a les mobilitzacions en defensa de les institucions catalanes.
10.45 – Comunicat del ministeri de l’Interior espanyol sobre els escorcolls.














10.40 – Imatges de l’interior del departament d’Economia.











10.38 – La Guàrdia Civil ha assaltat els departaments d’Economia, Governació, Afers Socials i d’Exteriors. També han assaltat l’Institut Català de Finances, el CTTI, l’Agència Tributària de Catalunya i Atenció a la Ciutadania.
10.37 – L’operatiu de la Guàrdia Civil el dirigeix el jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona que va obrir diligències per l’anomenat cas Vidal, que investiga els preparatius de l’1-O.



10.35 – Imatges de la Guàrdia Civil al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) a l’Hospitalet de Llobregat.












10.31 – Els dotze detinguts són el secretari general de Vice-presidència, Josep Maria Jové, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i altres alts càrrecs d’Economia, Afers Socials i el CTTI.
10.28 – El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, assegura que l’assalt de la Guàrdia Civil és una ‘aberració política.’











10.27 – Els manifestants davant del departament d’Economia criden: ‘On és Europa?’
10.25 – El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, assegura que s’han passat totes les línies vermelles.











10.23 – El secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, afirma que Podem és amb la democràcia i en la defensa de l’1-O.












10.20 – Serenitat contra el cop d’estat, fermesa per la llibertat I Editorial d’urgència de Vicent Partal.



10.16 – La Guàrdia Civil també ha entrat a la seu del domini .cat
10.14 – El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja és a Palau per la reunió d’urgència del govern.












10.05 – La batllessa de Barcelona, Ada Colau, parla d’escàndol democràtic i fa una crida a defensar les institucions catalanes.












10.03 – Els treballadors del departament d’Exteriors canten Els Segadors a l’exterior de les oficines durant l’escorcoll.












10.01 – Arriben informacions de dotze detinguts
9.50 – Francesc Sutrias, director general de Patrimoni, detingut al seu domicili de Rubí, segons RAC-1
9.45 – A Exteriors hi ha una trentena d’agents de la Guàrdia Civil preparats per a fer escorcolls.
9.40 – Convocada una reunió extraordinària de la cúpula del govern de la Generalitat.
9.30 – Agents de la Guàrdia Civil s’han presentat a primera hora del matí al Departament d’Economia, situat a la rambla de Catalunya, per escorcollar-lo. També han entrat a la seu  de l’empresa T-System, l’Institut de Finances, el CTTI, el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, a la seu de l’Agència Tributària, a la Zona Franca, al departament de Governació, a Exteriors. També han detingut il·legalment el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i el secretari general del departament i mà dreta de Junqueras, Josep Maria Jové. Inicialment s’havia informat de la detenció del secretari d’Economia, Pere Aragonès, que desmentit que l’hagin detingut. Han escorcollat el seu despatx a Economia. ‘Ara sí que podem dir que formem part de l’estat espanyol per la força’, ha dit Aragonès.



En declaracions a ‘El món a RAC-1’, el vice-president Oriol Junqueras ha dit que els agents havien entrat a interferir en la feina del departament. I ha afegit:


‘Això perjudica tots els catalans. Sense distincions entre els que volen el referèndum i els que no. Vivim un atac als drets civils de tots els ciutadans.’
La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, ha confirmat a Twitter que agents de la Guàrdia Civil també havien assaltat el departament. ‘Estem en un estat de setge! Vergonyós!’, ha escrit. Els agents també s’han presentat al Departament d’Exteriors, a la casa dels Canonges i al Departament de Governació.












Les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium, han fet una crida a la població per a concentrar-se pacíficament davant els departaments assaltats. ‘Ha arribat el moment. Resistim pacíficament’, ha piulat Jordi Sànchez, president de l’ANC. La CUP també s’ha afegit a la crida.












El portaveu del govern, Jordi Turull, ha demanat molta calma i serenor arran de l’estat setge policíac. ‘El nostre compromís continua intacte i amb més raons cada hora que passa’, ha escrit a Twitter.















Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-guardia-civil-assalta-el-departament-deconomia-de-la-generalitat-referendum-indra-consorci-catalunya-obert/