dimarts, 26 de setembre del 2017

Els Mossos ja demanen dades als directors dels col·legis electorals



REFERÈNDUM







Gemma Liñán
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimarts, 26 de setembre de 2017












 






La prefectura dels Mossos d'Esquadra ha donat la instrucció de complir el requeriment de la Fiscalia de presentar-se als col·legis electorals previstos per a l'1-O a demanar als responsables dels centres si han cedit les claus i si tenen material per fer el referèndum.



Ahir la Fiscalia ho va ordenar a darrera hora de la tarda, preveient que en alguns dels centres ja hi havia urnes i documentació. El fiscal demana als Mossos que facin un atestat de cada centre i que alertin els seus responsables que no poden lliurar les claus, que si ja les han lliurat, impedeixin que s'obri el col·legi, i que comuniquin qualsevol mena d'amenaça, coacció o pressió per cedir el control del local per part de qualsevol autoritat.



Fonts de la direcció general de la policia de Catalunya expliquen a El Nacional que els Mossos sempre han donat compliment als requeriments de la Fiscalia i que el desacord està en qui ha de coordinar els cossos policials que hauran d'actuar en el
dispositiu de seguretat en motiu del referèndum, on hi ha els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.



Ahir al migdia, la direcció dels Mossos va transmetre a la Fiscalia l'escrit on s'argumentava que ja hi ha uns mecanismes previstos per coordinar els cossos policials. Aquesta carta encara està pendent de resposta i és possible que es respongui demà en la reunió entre els comandaments policials i el Ministeri Públic.



A la reunió d'ahir a la tarda a la Delegació del Govern espanyol, Ferran López, el responsable de la comissaria superior territorial i una de les mans dretes del major Josep Lluís Trapero a la cúpula dels Mossos, va lliurar la carta que al matí s'havia presentat a la Fiscalia. També va comunicar que els Mossos d'Esquadra no reconeixien Francisco Pérez de los Cobos com al seu comandament i que la coordinació entre els tres cossos s'ha de fer a través dels mecanismes específics ja establerts per la normativa.



López també va lliurar a la reunió tot el que prèviament havia demanat la Fiscalia sobre les previsions dels dispositius de seguretat que els Mossos d'Esquadra havien dissenyat en motiu del referèndum.



Ferran López va assistir a la reunió perquè es va considerar que era la persona més apropiada. La citació no convocava explícitament Trapero i el major dels Mossos va delegar en el comandament que va creure més adient.



El requeriment





 



 

 

 



 

 

 

 

 

Enllaç notícia :

 

http://www.elnacional.cat/ca/politica/mossos-collegis-electorals_195366_102.html