divendres, 15 de setembre del 2017

Els mitjans privats reben la visita de la Guàrdia Civil



REFERÈNDUM







Gemma Liñán
Barcelona. Divendres, 15 de setembre de 2017




















La Guàrdia Civil està notificant als mitjans privats l'ordre de la jutgessa que no es pot publicar l'anunci del referèndum.



La policia s'ha presentat a les redaccions d'El Nacional, el Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital i Racó Català, de moment.



La notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya diu textualment: "Que s'abstinguin d'incloure en el seu mitjà propaganda o publicitat relativa al referèndum de l'1 d'octubre, en qualsevol manera". I adverteix la direcció del diari que "en cas de fer-ho podran incórrer en responsabilitats penals".















A partir de les cinc de la tarda, la policia s'ha presentat a diversos mitjans privats que van publicar l'anunci del referèndum que el jutge va fer retirar i que no es pot publicar.



Els primers han estat El Punt Avui:












La Guàrdia Civil s'ha presentat, també, a la redacció de Vilaweb.



Racó Català també ha confirmat que ha rebut la notificació:












Així com a El Nacional












I per últim a Nació digital: 













Les visites als mitjans de comunicació de la policia corresponen a l'informe que està fent la policia dels mitjans de comunicació que van publicar o emetre l'anunci del referèndum. La jutgessa que instrueix les querelles dels membres del Govern de la Generalitat, Mercedes Armas, va ordenar ahir fer el llistat dels mitjans privats per poder comunicar-los que no poden seguir amb aquestes publicacions, ja que es tracta de difusió d'un referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional.



La Fiscalia va demanar com a mesura cautelar que s'alertés als mitjans de la prohibició d'aquesta publicació però la jutgessa va demanar, primer, tenir la llista dels que havien col·laborat amb el Govern de la Generalitat, al marge de Catalunya Ràdio i TV3 que ja han estat alertats pel Tribunal Constitucional.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/guardia-civil-notificacio-mitjans-comunicacio_191844_102.html