dimecres, 13 de setembre del 2017

Els EUA diuen públicament que ‘treballaran amb l’entitat o govern que surti’ del referèndum català (video)



PAÍS PRINCIPAT







Pronunciament extraordinari de l'administració nord-americana sobre Catalunya.
















Per: Redacció 

13.09.2017  22:05





La portaveu del Departament d’Estat dels Estats Units s’ha pronunciat avui sobre la situació política a Catalunya, pocs dies abans del referèndum sobre la independència del primer d’octubre. 



Quan li han demanat sobre aquesta qüestió, Heather Nauert, per una banda, ha repetit la fórmula que habitualment fan servir governs de tot el món, és a dir, que és una qüestió interna de l’estat espanyol. Però hi ha afegit un detall nou: que els EUA es comprometen a treballar ‘amb el govern o entitat que en surti’. Nauert ha dit, textualment: ‘Nosaltres no interferirem en aquesta qüestió interna. 



Treballarem amb el govern o entitat que en surti, sigui quin sigui.’













La pregunta que han fet a Nauert és:
‘Quan el president Trump va ser a Escòcia va dir que estava a favor del referèndum. Aquest primer d’octubre el poble de Catalunya en farà un. El govern de Catalunya impulsa aquest referèndum. El govern dels EUA acceptarà el resultat d’aquest referèndum?’



En la compareixença, també li han preguntat sobre la persecució de l’estat espanyol als polítics catalans: ‘El govern d’Espanya utilitza la justícia i la policia per evitar el referèndum sigui com sigui. Què en penseu del comportament del govern espanyol?’ La portaveu ha dit que no en tenia prou informació i ha insistit que era ‘un afer intern del govern [espanyol].’



Algun dels periodistes internacionals que segueixen l’actualitat a Washington també han destacat les declaracions de Nauert:















Enllaç notícia :