dimecres, 13 de setembre del 2017

El New York Times es fa ressò immediat de la persecució de set-cents batlles catalans



PAÍS - PRINCIPAT







Més mitjans internacionals com France Press, ABC News o Le Monde també han explicat la mesura de la fiscalia.
















Per: Redacció 

13.09.2017  15:45





El prestigiós diari nord-americà The New York Times s’ha fet ressò de la citació de més de set-cents batlles per part de la fiscalia espanyola. Poca estona després que es fes pública la nova mesura de la fiscalia, The New York Times ha reproduït una nota d’Associated Press en què s’explicava que la citació es devia a la cooperació dels batlles amb el referèndum que el govern espanyol considerava il·legal i que ja s’havia demanat a la policia que detingués els càrrecs públics que no complissin l’ordre.





Segons que explica el text del rotatiu novaiorquès, la coalició que governa a Catalunya ha promès un referèndum que el govern conservador de Mariano Rajoy s’ha compromès a aturar. A més, explica que el
fiscal general espanyol José Manuel Maza ha ordenat als fiscals provincials que investiguin els set-cents dotze batlles i batllesses que ja s’han mostrat disposats a cedir espais municipals per a la  votació.



Més mitjans internacionals com France Press o  ABC News també s’han fet ressò de l’acció de la fiscalia. 



El diari francès Le Monde ha explicat els fets destacant que ‘Madrid es nega a negociar’ i  ‘multiplica les maniobres’ per a evitar el referèndum.




Enllaç notícia :