dimecres, 27 de setembre del 2017

Advocats sobiranistes denunciaran els mossos que requisin urnes



REFERÈNDUM 1-O






Uns 150 advocats i procuradors demanen empara a Europa per celebrar el referèndum i avisen que es mobilitzaran als jutjats si l'1-O es vulneren drets fonamentals.








per Gemma Aguilera (TSJC) 27/09/2017 
Uns 150 advocats i procuradors sobiranistes s'han concentrat a les portes del TSJC | Jordi Borràs
 




Fotografia inèdita a les portes del TSJC. Flanquejats per dues furgonetes dels Mossos i per vuit agents de la policia de Catalunya, uns 150 advocats i procuradors sobiranistes amb la seva toga s'han concentrat a les portes d'aquest edifici per demanar empara a la UE per poder celebrar en condicions democràtiques el referèndum del proper 1 d'octubre. Amb butlletes de votació de l'1 d'octubre i cartells en què se certifica la mort de la democràcia el 2017, aquests advocats, convocats pel Col·lectiu Praga, han explicat que, com a advocats i procuradors, el seu deure és "protegir els drets de tots els ciutadans a la seva llibertat d’expressió, el dret de reunió, la llibertat de premsa, el dret al secret de comunicacions i el dret d’autodeterminació".






Advocats sobiranistes amb toga davant del TSJC | Jordi Borràs






Els advocats han recordat que es tracta de drets fonamentals, tots ells recollits i garantits pel propi ordenament jurídic español,i han fet una crida, “davant del TSJC, a tots els jutges, magistrats, fiscals i en general a tots els agents de l’autoritat a ser valents, a aplicar el dret i la justícia sense cap imposició política, a dictar resolucions ajustades a dret, a aplicar el dret internacional al qual l’estat espanyol es deu en virtut dels tractats internacionals vigents que té signats i la jurisprudència que emana del tribunal internacional de justícia, a
garantir el dret dels ciutadans a exercir els seus drets i llibertats amb totes les garanties. No tingueu por!”, ha dit un portaveu dels advocats sobiranistes.




Denunciaran els mossos que segrestin urnes 


Els concentrats han instat jutges, magistrats, advocats i policia a “alçar la veu contra la politització de la justícia” i perquè “no s’uneixin al despropòsit judicial i policial de l’estat espanyol per intentar evitar que els catalans puguin exercir el seu dret d’autodeterminació”. En aquest sentit, han reiterat que el referèndum no és delicte al codi penal espanyol, i s’han adreçat a tots els catalans per posar-se a la seva disposició i defensar-los en cas que el dia 1 d'octubre es vulnerin els seus drets: “Interposarem les denúncies i querelles que siguin necessàries per tal que les actuacions que portin a terme les forces de seguretat de manera il·legal no quedin impunes. Les forces de seguretat que requisin urnes sense una ordre judicial ajustada a dret seran denunciats, si detenen algú il·legalment emprendrem mesures legals, posarem recursos contra les ordres que considerem contràries a dret i farem tot el què estigui a les nostres mans perquè totes les actuacions siguin ajustades a dret”, han remarcat, a les portes del TSJC i amb la toga i la butlleta del referéndum a la mà.














Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/advocats-sobiranistes-insten-magistrats-fiscals-policia-aplicar-dret-por