dilluns, 14 d’agost del 2017

Un diari dels Països Baixos destaca els plans del govern català d'obrir fosses comunes



INTERNACIONAL







"Els catalans han decidit tirar endavant el seu propi pla" diu, davant d'un estat espanyol que prefereix "no obrir velles ferides"  .








per Redacció 14/08/2017 
La primera fossa oberta de la Guerra Civil a Catalunya | Jordi Borràs
El diari neerlandès NCR s'ha fet ressò aquest dilluns dels plans del govern català d'obrir fosses comunes al territori català com es va fer a la Figuerola d'Orcau, al juny, on es van trobar les restes humanes de 17 soldats.






L'article explica que mentre que el govern espanyol evita obrir-les, el govern nacionalista català ha posat en marxa un Pla de Fosses que preveu 40 actuacions durant aquest 2017. L'article cita paraules textuals del conseller Romeva: "Moltes persones mai han pogut dir adéu als
seus éssers estimats. Creiem que és molt important fer-ho encara. És la nostra responsabilitat".







L'article també denuncia l'immobilisme en aquesta qüestió del govern espanyol, que s'empara en la Llei d'Amnistia de l'any 1977 per no obrir "velles ferides".  





"Aquest pacte trontolla", diu el diari, mentre assenyala que "els catalans han decidit tirar endavant el seu propi pla". Un pla que compta amb un pressupost de 800.000 euros i que té més de 500 tombes detectades les restes de les quals es creuaran amb una base de dades d'ADN dels familiars de les víctimes.






Enllaç noticia :