dimecres, 23 d’agost del 2017

‘The Wall Street Journal’ destaca la gestió dels atemptats del Govern



PREMSA INTERNACIONAL - ATEMPTAT 







L'article assenyala Carles Puigdemont com "la figura dominant" que va liderar la resposta de l'atac.





 



per Redacció 22/08/2017




Article del 'The Wall Street Journal' | 'The Wall Street Journal'






 ‘The Wall Street Journal’ assegura que la gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils han donat al govern català “l’oportunitat de demostrar que pot governar independentment de Madrid". En una crònica signada per Donato Paolo Mancini i Marina Force, el mitjà també destaca el lideratge de Puigdemont, de qui diu que ha estat “la figura dominant” que va liderar la resposta a l’atac, “eclipsant el paper de l’Estat central”. Diu concretament que “va ser ell qui va fer l’anunci, transmetent en directe per la televisió que la policia catalana havia disparat i matat el terrorista que quedava”.




La crònica cita diverses persones catalanes, entre elles una jove estudiant de 21 anys que assegura que "el govern català ha tingut la suficient autonomia per gestionar aquest conflicte per si mateix”. També cita Ferran Requejo, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, qui assenyala que “el govern català ha reaccionat com si ja fos un estat”.




L’extens article també analitza la reacció dels editorials dels principals diaris de Madrid, El País i El Mundo. “Van demanar divendres que el govern català deixés de banda el seu projecte secessionista i es concentrés en la seguretat.



Puigdemont va respondre amb desdeny: ‘Qui vulgui dubtar del compromís de la
policia i de les institucions catalanes contra el terrorisme és, digem-ho clarament, una persona miserable’, va dir a RAC1”.




Entre d’altres, també destaca com Raül Romeva va rebre com a conseller d’Afers Exteriors els ministres d’Afers Exteriors de França i Alemanya, i com el dissabte, el ministre d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, va dir als periodistes que la cèl·lula terrorista havia estat totalment desarticulada: “Poc després, Joaquim Forn, el conseller d’Interior català, el contradeia”.




També són molt destacables les declaracions que fa Lorenzo Vidino, director d’un programa sobre extremisme de la George Washington University, sobre com poden afectar els atemptats al sentiment d'independència dels catalans: “Alguns catalans poden sentir-se més espanyols després de l'assalt, que va ser reivindicat per Estat islàmic i que és el pitjor que s’ha produït a Espanya des del 2004. Alternativament, els catalans podrien sentir-se orgullosos de la capacitat de les seves forces de seguretat per capturar o matar tots els terroristes”. Els votants indecisos, apunta, "poden reunir-se al voltant de la bandera. O podria ser vist com allò de 'ja som un estat, tenim uns cossos policials que funcionen".







Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/221836/the-wall-street-journal-destaca-la-gestio-dels-atemptats-del-govern