divendres, 18 d’agost del 2017

'The New Yorker' aplaudeix el discurs de Puigdemont enfront del de Trump



Política doble fletxa Última actualització Divendres, 18 d'agost de 2017 09:45 h







El rotatiu destaca l'esforç del president de la Generalitat en defugir dels tòpics i l'enaltiment de l'odi contra la comunitat musulmana.

L'editorial del The New Yorker compara el discurs xenòfob del president dels Estats Units, Donald Trump amb el missatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. 








El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un moment de la reunió del gabinet de crisi
© Guifré Jordan







El polèmic president dels Estats Units, Donald Trump no deixa de sorprendre dins i fora del mateix país. Ara és l'editorial del The New Yorker que compara el discurs xenòfob de Trump i el del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de l'atemptat d'aquest dijous a les Rambles de Barcelona.
 
 
 
 
L'editorial recull que després del twit en suport a les víctimes i condemnant l'atac, Donald Trump, cita a John J. Pershing, defensant l'execució de terroristes islàmics. Unes declaracions que ja han ofès a la comunitat musulmana.













Per contra, el The New Yorker destaca l'actitud de Puigdemont en el seu discurs quan declarava que "sabem que totes les persones bones, de tots els fons, religions i condició social són amb les víctimes. Són al nostre costat. La democràcia i els valors intrínsecs a la llibertat i a la igualtat són més fortes que la violència terrorista. Junts derrotarem els qui intenten generar recel a través de la violència".
 
 
 
 
El diari ressalta l'esforç en les declaracions del Govern per fugir dels tòpics i l'enaltiment de l'odi contra la comunitat musulmana.
 
 
 




Enllaç notícia :