dilluns, 14 d’agost del 2017

Rull: "Si la Generalitat gestionés l'aeroport no hi hauria tants problemes"



VAGA PRAT







Alba Solé
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 14 d'agost de 2017

















"Si la Generalitat gestionés l'aeroport no hi hauria tants problemes". Així de clar ho ha sentenciat el conseller de Territori, Josep Rull, que ha afegit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la Generalitat va oferir els Mossos d'Esquadra perquè ajudessin als controls de seguretat del Prat i des del Govern espanyol els van dir que no.



El conseller ha explicat que a la Generalitat li agradaria molt que els "correspongués a les forces de seguretat de Catalunya la gestió, per ara només podem actuar com a acompanyants dels usuaris". Per justificar la seva afirmació de que el Govern català faria una més bona gestió, ha fet al·lusió als serveis de Rodalies i Ferrocarrils; "Només cal veure com funciona Rodalies, que depén de Renfe, i com funcionen els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya". Una de les propostes del conseller seria convertir el Prat "en un aeroport sobretot de vols intercontinentals. Cal decidir la política de taxes, que ara decideix AENA".



Tot i això, Josep Rull ha confessat que la situació de l'aeroport l'inquieta i que gran part de la culpa la té l'administració general de l'Estat espanyol "perquè ha
actuat molt tard". "Vam haver d'insistir molt perquè Foment entrés a formar part de les negociacions", ha explicat el titular de Territori que també ha volgut aportar llum a conflicte dient que poc a poc "sembla que les coses es poden reconduir".



"Nosaltres vam posar un molt bon acord sobre la taula però l'assemblea l'ha rebutjat", ha recordat el conseller fent referència a la votació d'ahir que va refusar l'oferta de la Generalitat, en aquesta línia ha volgut deixar clar que "evidentment existeix el dret de vaga però també el de lliure moviment dels ciutadans".



Pel que fa al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, Rull ha destacat la seva tasca un cop han entrat a formar part de les negociacions; "Ha posat molt en valor la mediació de la Generalitat". En referència a la Guàrdia Civil ha reconegut que la seva presència ajuda a millorar el trànsit de gent i que "ja està bé que aquest cos policial es dediqui a fer el que fa a l'aeroport enlloc de fer altres coses a Catalunya".



Finalment, sobre el laude obligatori que vol aplicar l'Estat, ha assegurat que "el consell de ministres s'ha de reunir com abans millor perquè nosaltres ja no podem fer res més, hem acabat la mediació".



Aquest dilluns a les 5 de la tarda se celebrarà una reunió de seguiment de la situació a l'aeroport de Barcelona on hi participarà el mateix conseller de Territori, el ministre de Foment, el secretari d'infraestructures i mobilitat i el director de la policia.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/rull-vaga-indefinida-prat_182439_102.html