dimecres, 16 d’agost del 2017

La Mesa ajorna la decisió de dur al ple la llei de referèndum



PROCÉS CATALÀ







L'admissió a tràmit no estava en l'orde del dia de la Mesa, però era una possibilitat, que fins i tot ha dut Rajoy a convocar un consell de ministres extraordinari.








per Gemma Aguilera (Parlament) 16/08/2017  
 
 
 
 
 
 
 
La Mesa del Parlament s'ha tornat a reunir després de les curtes vacances d'estiu | G.A
 
 
 
 
 




El dia 16 d'agost estava fixat a l'agenda de l'oposició parlamentària de Catalunya i també de l'Estat. El president de l'exectiu espanyol, Mariano Rajoy, fins i tot ha interromput les seves vacances a Galícia per fer un consell de ministres extraordinari, que a més d'incloure la crisi d'Eulen i l'aeroport del Prat, havia de tractar la reacció a l'admissió a tràmit de la llei de referèndum per part de la Mesa del Parlament. Però de fet, la llei de referèndum no es trobava en l'ordre del dia de la reunió ordinària de la Mesa, s'ha acabat ajornant la decisió de l'admissió a tràmit. Així doncs, el consell de ministres de Rajoy no tindrà sobre la taula la reacció a l'admissió a tràmit.



El punt més substancial de la proposició llei que han registrat JxSí i la CUP per ser aprovada al Parlament preveu que en el termini de 48 hores des del moment en què la Sindicatura electoral -òrgan de nova creació que gestionarà el referèndum de l'1 d'octubre- proclami els resultats oficials del referèndum, el
Parlament de Catalunya convocarà un ple ordinari -se celebren els dimecres i dijous cada dues setmanes- i proclamarà la independència si guanya el 'sí'. 



En cas que guanyi el 'no',la proposició de llei de referèndum que han presentat JxSí i la CUP determina que es dissolgui el Parlament i es convoquin eleccions autonòmiques. Així s'estableix en l'article 4.4 de la llei -conté 34 articles i dues disposicions addicionals-, que determina que “si el recompte de vots vàlidament emesos dona com a resultat que n’hi ha més d’afirmatius que de negatius, implica la independència de Catalunya".



El text especifica que "el Parlament de Catalunya dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats per part de la Sindicatura electoral celebrarà una sessió ordinària per a efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l’inici del procés constituent”.




Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/219829/la-mesa-ajorna-la-decisio-de-dur-al-ple-la-llei-de-referendum