dilluns, 14 d’agost del 2017

La Falange també estava present a la manifestació neonazi de Charlotteville



Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 14 d'agost de 2017 10:05 h



Un manifestant porta una samarreta amb el jou i les fletxes

La manifestació neonazi que tanta expectació mediàtica ha creat aquests últims dies segueix portant cua. I no només perquè va provocar una contramanifestació de gent d'esquerres i antifeixista i que va acabar amb una tragèdia després que un jove supremacista blanc perpetrés un atac terrorista amb un cotxe atropellant diversos manifestants i matant a una noia, sinó perquè la ultradreta espanyola també hi va tenir presència.  








Un manifestant supremacista amb una samarreta de la Falange








Un dels manifestants a Charlotteville, a l'Estat de Virdínia dels EUA, portava una samarreta negra amb el jou i les fletxes de la Falange Española, el partit d'ideologia feixsta de Francisco Franco.


I és que, tal com explica Jordi Borràs al seu Twitter, fins l'any 2.000 va existir l'American Falangist Party. El partit falangista nord-americà (AFP), la forma breu oficial adoptada pel partit pel seu nom complet, el Partit Nacional Sindical Americà Falangista (NSAFP), era un partit polític americà relacionat amb la ideologia del falangisme practicada per la falange espanyola i relacionat amb la Unió Nacional del moviment feixista mexicà.


Aquest partit es va transformar amb l'actual Christian Falangist Party of America, que tal com es pot veure en aquest web, tenia activitat fins el 2015. El
canvi de nom era per donar més pes a la religió i no tant a la ideologia, com ells mateixos diuen: "un partit cristià que no estaria associat amb cap ideologia feixista".


A més d'insistir en altres assumptes propis del dret cristià, el partit va tenir una actitud anti-musulmana i pro-israeliana molt pronunciada, que es va veure reflectida en la fundació de diverses organitzacions afiliades. També va tenir activisme internacional, havent assistit a la fundació d'un Partit Falangista Cristià d'Alemanya el 2006.







Enllaç noticia :