dilluns, 14 d’agost del 2017

Els treballadors d’Eulen porten a Inspecció de Treball suposades pressions de la Guàrdia Civil



SOCIETAT







El portaveu del comitè d'empresa assegura que mantindran la vaga indefinida fins el laude obligatori anunciat pel govern espanyol.

















 Per: Redacció

14.08.2017  14:46




Els treballadors d’Eulen han portat aquest matí a Inspecció de Treball suposades pressions de la Guàrdia Civil als vigilants de seguretat que fan els serveis mínims durant la vaga indefinida que van començar diumenge a mitjanit a l’aeroport del Prat. Així ho ha confirmat Juan Carlos Giménez, que ahir ja va denunciar que l’actitud de determinats agents estava provocant esgotament emocional en alguns treballadors, especialment dones.



Giménez també ha confirmat que els treballadors estan decidits a continuar la vaga indefinida fins el laude obligatori anunciat pel govern espanyol per posar fi al conflicte i que portaran als tribunals aquest arbitratge obligatori perquè el consideren il·legal i perquè vulnera el dret de vaga.



Giménez ha criticat que la presència de més agents de la Guàrdia Civil i els serveis mínims del 90% decretats estan posant més pressió encara sobre els
treballadors d’Eulen. Ahir, per exemple, ja va denunciar que durant la celebració de la cinquena jornada de vaga parcial alguna treballadora va acabar el torn plorant.



Sobre la primera jornada de vaga indefinida celebrada avui, Giménez ha lamentat que la presència de més agents de la Guàrdia Civil ha evitat les cues de dies passats als controls de seguretat, el que comportarà, ha afegit, que les reivindicacions dels treballadors per millorar les seves condicions laborals passin a segon pla.



A l’espera que arribi el laude del govern espanyol per forçar un arbitratge entre empresa i treballadors, Giménez ha assegurat que el portaran als tribunals perquè el consideren il·legal i perquè vulnera un dret fonamental com és el de vaga. Per fer seguiment d’aquest primera jornada de vaga indefinida, Generalitat, Estat i Ajuntament de Barcelona es reuniran aquest vespre a les 7 a la delegació del govern espanyol a Barcelona. La reunió comptarà amb la presència del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna.








Enllaç noticia :