dijous, 10 d’agost del 2017

Els treballadors d'Eulen del Prat rebutgen el preacord i mantenen la vaga de demà



VAGA EL PRAT







Albert Acín
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 10 d'agost de 2017




















La vaga de l'aeroport del Prat no té aturada. Els treballadors d'Eulen han rebutjat la proposta de bonus salarial plantejada per la Generalitat i per tant continua en peu la jornada de vaga de demà divendres, amb aturades parcials de 5.30h a 6.30h, de 10.30h a 11.30h, de 16.30h a 17.30h i de 18.30h a 19.30h.



També hi haurà vaga amb aturades parcials diumenge i, a partir de dilluns, vaga indefinida de 24 hores.



Després d'una llarga jornada de debat, la plantilla de l'empresa que gestiona la seguretat de l'aeroport ha optat per l'augment salarial de 250 euros en quinze pagaments, en comptes de 200 per dotze, que era el que proposava l'acord. L'opció que ha suggerit el comitè tampoc ha resultat vencedora.








Una de les votacions que donava suport a l'opció guanyadora / Sergi Alcàzar










Al llarg de tot el dia, els treballadors d'Eulen s'han desplaçat al Centre de Promoció Econòmica del Prat de Llobregat per a debatre i posteriorment votar les propostes d'augment salarial, que era el principal punt de divergència entre la plantilla i també el escull per l'acord entre el comitè d'empresa i Eulen. Hi ha hagut reunions cada hora i s'ha pogut exercir el vot en diversos torns entre les 11 del matí i les 7 de la tarda.



Les exigències

La proposta de mediació no ha rebut el suport de la plantilla i així ho ha expressat el seu portaveu, Juan Carlos Giménez, que ha tornat a insistir en altres reivindicacions com la paritat. "Volem paritat a l'aeroport i que hi hagi una distribució equitativa d'homes i dones", ha explicat.



Giménez s'ha mostrat especialment crític amb Eulen i Aena pel seu paper en les negociacions, que avui s'ha vist reflectit amb la negativa. "És difícil seure a parlar quan Eulen s'ha plantat, però intentarem seguir negociant", ha explicat el portaveu, que ha recordat que qualsevol acord necessita de la ratificació d'Aena perquè d'aquesta manera no es produeixin conflictes futurs.



El resultat

L'assemblea de treballadors ha constat d'una part informativa en què els representants del comitè han explicat als treballadors el contingut de la proposta sorgida de les negociacions amb Eulen, Aena i la Generalitat i després ha implicat una votació entre quatre propostes d'augment de sou, que ha culminat amb el següent resultat:



  • 250 euros en 15 pagaments: 89 vots
  • 200 euros en 15 pagaments (suggerida avui pel comitè): 82 vots
  • 350 euros en 15 pagaments: 3 vots
  • 200 euros en 12 pagaments (la proposta de la Generalitat): 2 vots



Amb tot, l'opció guanyadora, per només set vots de diferència respecte la segona possibilitat, no ha estat ni la que havia recomanat el comitè ni la proposada per la Generalitat en l'acord. Aquesta última proposta, que era la que previa un augment salarial menor, ha rebut només dos vots.









Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/bcn-hub/treballadors-eulen-rebutgen-acord_181779_102.html 


1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Després que no ens demanin que ha hagut mínima participació el 1-O :
S'acaben les votacions per la #vaga al #PraT . Han votat 176 treballadors, la meitat de la plantilla d'#Eulen.