dimecres, 16 d’agost del 2017

El TSJC notifica a la Mesa la suspensió cautelar del reglament del Parlament



PROCÉS CATALÀ







La notificació, que conté un advertiment sobre la prohibició d'aprovar la llei del referèndum aplicant el nou reglament, arriba hores abans que el TC desestimi el recurs de la Generalitat contra la suspensió cautelar.





 



per Gemma Aguilera (Parlament) 16/08/2017 
 
 
 
 
 
 
 
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i Lluís Corominas, mirant el reglament del Parlament | ACN
 
 
 
 
 




La Mesa del Parlament ha tornat de vacances i s'ha trobat una notificiació del TSJC en què es comunica als membres d'aquest òrgan que el nou reglament aprovat per la cambra a finals de juliol està suspès per ordre del Tribunal Constitucional. A les 11 del matí, un secretari judicial del TSJC ha arribat al Parlament amb la notificació oficial de la decisió que va prendre l'alt tribunal el passat 31 de juliol, reunit d'urgència per admetre a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat en contra de la reforma del reglament del Parlament. 
 
 
 
La notificació comunica a la Mesa la suspensió cautelar l’article 135.2, que ha de permetre la tramitació de les lleis de desconnexió per lectura única en un sol dia. Tal i com va ordenar el Tribunal Constitucional, el TSJC ha advertit carta en mà tant la presidenta del Parlament com la mesa, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, i el lletrat major, Antoni Bayona, que poden tenir responsabilitats penals per desobediència si no acaten la suspensió, i per tant, aproven la llei de referèndum amb aquesta fórmula.  
 
 
 
Una notificació que tot just arriba hores abans que el TC es torni a reunir, a partir de les 18.30h, per donar per ferma la suspensió del nou reglament del Parlament, perquè previsiblement rebutjarà el recurs del Govern català presentat contra la suspensió cautelar. 
 





Carme Forcadell al Passeig Lluís Companys envoltada de gent donant-li suport abans de declarar al TSJC | Jordi Borràs









Amb aquesta nova notificació, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acumula la quarta advertència en només un any i mig. La primera va ser el desembre del 2015 arran de la declaració de ruptura del Parlament el 9 de novembre.



Després va tornar a rebre una notificació per les conclusions de la comissió del procés constituent el juliol del 2016, i una darrera per les resolucions del Parlament el desembre del 2016.



De fet, el TSJC ha batejat el setge judicial al Parlament com a Cas Forcadell.




Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/219799/el-tsjc-notifica-a-la-mesa-la-suspensio-cautelar-del-reglament-del-parlament