dilluns, 10 de juliol del 2017

Última hora : Els Mossos s'integraran al Centre d'Intel·ligència contra el terrorisme i el crim organitzat



BARCELONA







Sobre la taula, l'amenaça jihadista, però també l'entrada dels Mossos en els fòrums internacionals, tal com preveu l'Estatut.








Redacció
Jané, Puigdemont, Zoido i Millo arriben a la reunió al Palau de la Generalitat




La Junta de Seguretat de Catalunya està reunida al Palau de la Generalitat, vuit anys després. El president Carles Puigdemont i el ministre Juan Ignacio Zoido presideixen la trobada, amb la intenció de tractar qüestions com ara la integració dels Mossos a les taules de coordinació i avaluació de l'amenaça jihadista i la integració de la policia catalana al CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat.












En la reunió, a la qual també assisteixen el conseller d'Interior, Jordi Jané, i el delegat el govern espanyol, Enric Millo, també s'estudiarà, entre altres qüestions, la possibilitat que els Mossos puguin fer persecucions en calent, és a dir, que puguin acabar una persecució fora del territori català en el cas que el vehicle fugitiu hagi travessat la frontera. També demanaran que se'ls permeti accedir a la base de dades de l'Europol.



Tot plegat són qüestions que ja estan encarrilades al País Basc, després que ara fa poques setmanes s'hi va reunir aquest mateix organisme.







Enllç noticia :

http://www.ccma.cat/324/la-junta-de-seguretat-de-catalunya-es-reuneix-avui-despres-de-8-anys/noticia/2798879/